стрічка

Індустріальний парк «Ковель» може стати найбільшим платником податків на Волині

22 Лютого 2019, 19:46
Індустріальний парк «Ковель» може стати найбільшим платником податків на Волині 1023
Індустріальний парк «Ковель» може стати найбільшим платником податків на Волині

Індустріальний парк «Ковель» може стати найбільшим платником податків в області та платформою для товаропотоку як з Європою, так і з Китаєм.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 21 лютого, – інформує агентство ВолиньPost.

Директор департаменту економіки та європейської інтеграції Волинської ОДА Ігор Чуліпа розповів, що у створенні парку зацікавлені китайці, а також представники європейських держав.

Його відкриття може зробити Волинь одним з найбільших логістичних центрів, адже парк знаходиться у безпосередній близькості з польським та білоруським кордоном, а також викликає неабияке зацікавлення у Китаю, оскільки має пряме сполучення з Одесою.

Ковель має хороше залізничне та транспортне сполучення, відтак товари можуть без проблем переміщувати із залізничних колій на вантажні авто і навпаки. Окрім цього, з Ковеля пролягає вузька залізнична колія до Хелма, тож вантажі можна перевозити без перестановки вагонів обома коліями – українською та європейською.

Разом з цим, у парку мають намір зробити контейнерну базу, там же працюватимуть елеватор та холодильник.

«Багатьох цікавить наш індустріальний парк, бо всі розуміють, що це – вікно в Європу, бо це логістика, перевал вантажів із залізної дороги на автомобілі і навпаки. То і широка, і вузька колії», – зазначив Ігор Чуліпа.

Також, за словами керівника патронатної служби апарату Волинської ОДА Валерія Криворога, індустріальний парк стане найбільшим платником податків на Волині. Планують, що там з’явиться від 3 до 4 тисяч нових робочих місць, а також сподіваються, що це допоможе повернути людей, які виїхали працювати за кордон. Коштуватиме відкриття такого парку 600 мільйонів євро. Готовий проект ковельського індустріального парку планують презентувати згодом. 

Коментар