стрічка

У Камені-Каширському відбулася зустріч керівників району та духовенства

22 Лютого 2019, 15:23
Відбулася зустріч Нафанаїла та очільників Камінь-Каширського району 1160
Відбулася зустріч Нафанаїла та очільників Камінь-Каширського району

Священнослужителі Камінь-Каширської, Личинівської та Михнівської округи на чолі із єпископом Волинським і Луцьким Нафанаїлом завітали до голів райдержадміністрації та районної ради, щоб обговорити питання церковно-державних відносин.

Загалом на зустріч прийшло понад три десятки священиків разом із благочинними Камінь-Каширської округи – протоієреєм Стефаном Михалюком, Личинівської округи – протоієреєм Андрієм Даукулісом, Михнівської округи – протоієреєм Володимиром Новосадом.

Як розповідає голова РДА Валерій Дунайчук, духовенство висловило побажання, щоб місцева влада не втручалася у релігійні процеси, які виникають у зв’язку з утворенням Православної Церкви України та щоб усі питання, котрі стосуються релігійної сфери, вирішувалися в дусі Конституції та законів України.

У відповідь їм зауважили, що перехід церков із УПЦ до ПЦУ, який спостерігається на теренах району, відбувається згідно із чинним законодавством. Тобто рішення про зміну юрисдикційного підпорядкування приймається двома третинами від кількості членів релігійної громади. Таке рішення засвідчується підписами членів відповідної релігійної громади.



Фото із сайт у Камінь-каширського благочиння

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024