стрічка

У Шацькому будинку культури розмістили експозицію старовинних вишитих картин

21 Лютого 2019, 15:03
6099

Декілька десятків картин, багато з яких вишиті ще минулого століття, прикрашають сьогодні зал Шацького міського будинку культури.

Зібрала ці творіння в знайомих з селища Шацьк і села Мельники, впорядкувала і прикрасила ними стіни залу Ніна Вирович, директорка Шацького міського будинку культури. Багато з цих робіт могли опинитися на смітнику, а деякі так і лишилися б припадати пилом на горищах будинків. Втім, Ніна Федорівна побачила в старовинних картинах історію (деяким роботам до 100 років), витонченість ручної роботи, думки жінок, які вклали у вишивку свої думки, надії, любов.

Деякі роботи Ніні Федорівні вдалося трохи «відреставрувати», тобто випрати, інших, які не перенесли б такого втручання, не зачіпала. Не замінила і старі рамки, в які були вставлені картини. Полущена, вицвіла фарба – це теж, на думку директорки, подих віків.

Кожна робота, вишита хрестиком чи гладдю, має свій унікальний візерунок. Картини зацікавлюють і молодь, і літніх людей. Наївні, але щирі вишиванки викликають теплі почуття і нагадують про дитинство. Прийдіть і насолодіться красивою експозицією!



Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром