стрічка

«Ви служите Москві... Ви ділите народ», – єпископ ПЦУ Матфей звернувся до священиків московського патріархату

21 Лютого 2019, 12:47
Єпископ ПЦУ Матфей звернувся до священиків московського патріархату 1768
Єпископ ПЦУ Матфей звернувся до священиків московського патріархату

У середу, 20 лютого, після молебеню біля дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні зі словом виступив єпископ Володимир-Волинський і Турійський ПЦУ Матфей і закликав переходити до ПЦУ.

У своїй емоційній промові єпископ звернувся до пристуніх на заході священиків УПЦ МП із проханням «не служити Москві» і «не ділити народ», – інформує БУГ.

Представники ПЦУ, греко-католики та римо-католики відслужили спільний молебень. Після нього і виступив єпископ Матфей. Після промови єпископа священики УПЦ МП відслужили ще один молебень, окремо. Частина людей після виступу єпископа Матфея залишила захід.

«Зараз багато хто каже: почекаємо виборів, побачимо, що буде після 31 березня. Побачимо, як зміниться історія і відмінять все. Не буде так!», – говорив єпископ Матфей.

Наприкці священики УПЦ МП після гострих слів єпископа почали вигукувати зауваження.

«Не служіть Москві… Опам’ятайтесь. Тому що ви ділите народ. Ми терпіли 27 років. Ви казали на нас, що хотіли, а ми мовчали, але тепер мовчати ніхто не дасть. Або ви приходите і молитеся з українським народом. А обманщики – це москалі, яких ви чекаєте на штиках-автоматах», – сказав єпископ Матфей.

Нагадаємо, 66 парафій області заявили про розрив стосунків з Московським патріархатом.

Читайте також: Волинь – перша в Україні за кількістю переходів релігійних громад до ПЦУ

Детальніше у відео:

Коментарі
21 Лютого 2019, 16:36
ще один іплан догавкався до судового розгляду)
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024