стрічка

У Ківерцях вшанували Героїв Небесної Сотні

21 Лютого 2019, 16:09
У Ківерцях вшанували Героїв Небесної Сотні 1215
У Ківерцях вшанували Героїв Небесної Сотні

У День Героїв Небесної Сотні у Ківерцях вшанували пам’ять загиблих учасників Революції Гідності.

Про це повідомлється на сайті Ківерцівської РДА.

Вшанування відбулося 20 лютого.

107 Героїв Небесної Сотні віддали свої життя за краще майбутнє нашої країни. 45 з них загинули від куль саме 20 лютого 2014 року. Серед них – Герої Небесної Сотні з Ківерцівщини – Іван Тарасюк, Юрій Сидорчук і Василь Мойсей.

Вечір-вшанування розпочався тематичним дійством у районному будинку культури імені М.П.Ковальова. Після нього усі присутні вишикувалися у колону та пройшли скорботною ходою з лампадками та квітами до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Біля пам’ятного знаку настоятель Ківерцівського благочиння, протоієрей Іван Семенюк у співслужінні з кліриком Свято-Покровського собору міста Ківерці Юрієм Трокуном, настоятелем храму святих апостолів Петра і Павла села Сокиричі, головою спілки капеланів Ківерцівського району Євгеном Рудем, настоятелем храму Святої Великомучениці Варвари села Небіжка, братом Василя Мойсея Романом Мойсеєм та хористами Свято-Покровського собору відправили спільну панахиду за загиблими на Київському Майдані, за тими, хто віддав своє життя на Сході України, захищаючи кордони та цілісність нашої Вітчизни.  

У промові отці Іван Семенюк та Роман Мойсей закликали усіх до єдності у боротьбі за сильну державу.

«Загиблі, яких ми сьогодні вшановуємо, серед яких  і мій брат Василь Мойсей, не могли самі змінити нашу країну, вони лише дали поштовх. Вони дали нам мрію, дарували нам надію. А втілити ці мрії – це наше завдання, завдання кожного з нас. Не шукати крайнього, не думати, що хтось має робити, а самим, кожному, на своєму місці гідно нести служіння своїй батьківщині, своїй родині. Сьогодні боротьба триває. Вона продовжується і результат залежить від кожного з нас – що ми будемо робити і як ми це будемо робити. Пам’ятаючи кожного героя Небесної Сотні, пам’ятаючи кожного хлопця і дівчину, які були на війні і які зараз на війні. Бережімо ту країну, яку вони для нас зберегли», – звернувся до присутніх Роман Мойсей.


























Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром