стрічка

Працівники Шацької ОТГ переймали досвід у колег з Івано-Франківська

21 Лютого 2019, 14:32
2479

Працівники Шацької ОТГ в Івано-Франківську розробляли сценарій для майбутньго розвитку громади.

В Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування стартувала друга з серії майстерень (воркшопів) для ОТГ під назвою «Сценарії – куди може прямувати ОТГ в майбутньому». Майстерня проводиться в рамках проекту СANactions «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад», який реалізовується за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

В серії тренінгів взяли участь представники Шацької ОТГ: заступник селищного голови з питань виконавчого органу влади Віталій Яльницький, проектний менеджер громади Андрій Сичук та начальник відділу землевпорядкування, охорони навколишнього середовища та архітектурно будівельного контролю Сергій Гірич, - повідомляє сайт Шацької ОТГ.

«Вдруге гостинно вітаю представників сусідніх областей у нашому Центрі. Сподіваюсь, ви досягнете усіх поставлених цілей. А окрім роботи в рамках воркшопу, яка безсумнівно є важливою для кожної громади-учасниці, рекомендую вам відвідати кілька знакових та цікавих місць в місті Івано-Франківську, яке цього року теж стало на шлях створення об’єднаної територіальної громади», - зазначив директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк вітаючи гостей.

Протягом робочого тижня команди шести об’єднаних громад створюватимуть загальне бачення майбутнього розвитку своїх громад згідно з принципами сталого розвитку. Головною особливістю роботи цього разу стане формування кількох альтернативних сценаріїв просторового розвитку для кожної громади з огляду на потенціал та можливості, а також з врахуванням ризиків та впливу зовнішніх факторів.

Нагадаємо, у серії воркшопів беруть участь представники ОТГ з п’яти областей України – Сторожинецька міська об’єднана громада, Чернівецької області, Шацька селищна рада ОТГ Волинської області, Дубівська сільська об’єднана громада Волинської області, Судовишнянська міська об’єднана громада Львівської області, Підволочиська селищна об’єднана громада Тернопільської області та Делятинська об'єднана територіальна громада Івано-Франківської області.

Загалом у проекті CANaction «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад», який реалізовується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», беруть участь 30 ОТГ зі всієї України.


 

Коментар