стрічка

Савченко у Луцьку зустрівся із делегацією Московського патріархату

21 Лютого 2019, 07:22
1026

У Луцьку відбулася зустріч голови Волинської ОДА Олександра Савченка та глав Волинської і Володимир-Волинської єпархій УПЦ (Московського патріархату).

Про це йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

До надання Томосу Православній церкві України на Волині 622 церкви належали до УПЦ МП і лише 338 до Київського патріархату. Різниця вражаюча. Однак, на сьогодні, з активним процесом переходу громад до Православної церкви України ситуація потроху вирівнюється.

А загалом, каже Олександр Савченко, на Волині процес триває досить спокійно. Дрібні непорозуміння звісно є, однак, дякувати Богу, без критичних наслідків. Щоправда, на сьогодні не відпрацьоване питання офіційної реєстрації релігійних громад і статутів.

Також, за словами Олександра Савченка, потрібно довести інформацію до громад, яким чином та в якому порядку буде здійснюватись реєстрація. І якщо, мовляв все піде за планом, то можливо навіть на цьому тижні вже розпочнеться процес реєстрації статутів.

До слова, на сьогодні 73 волинські громади проголосували за перехід до ПЦУ. Щоправда, разом з громадами до православної церкви України, виявили бажання перейти лише 16 священиків.

Читайте також: До ПЦУ перейшла парафія під Луцьком

Коментар