стрічка

У 2018 році аварійники «Волиньгазу» виїжджали на виклики близько 11 тисяч разів

20 Лютого 2019, 16:05
У 2018 році аварійники «Волиньгазу» виїжджали на виклики близько 11 тисяч разів 1100
У 2018 році аварійники «Волиньгазу» виїжджали на виклики близько 11 тисяч разів

Торік фахівці аварійно-диспетчерської служби ПАТ «Волиньгаз» здійснили близько 11 тисяч виїздів. Найбільше викликів зафіксували під час опалювального сезону.

Кількість викликів аварійників за минулий рік зменшилась майже на три тисячі у порівнянні з 2017 роком. Найчастіше проблеми виникали через недотримання привил безпеки, несправні димові та вентиляційні канали та самовільне встановлення або ж заміну газового обладнання. Також споживачі часто не дотримуються  вимог безпеки при користуванні газовими приладами.

«Кожна розмова диспетчера із споживачем записується. Це дає змогу проаналізувати ситуацію та ступінь її загрози, а також провести людині, що звернулася, інструктаж, як діяти в конкретному випадку. Це дозволяє зменшити ризик виникнення надзвичайної ситуації до того, як фахівці аварійної служби приїдуть на місце виклику», – розповів начальник аварійно-диспетчерської служби  ПАТ «Волиньгаз» Валентин Киричук.

На сьогодні у ПАТ «Волиньгаз» на постійній основі працює 60 аварійних бригад. Щодня по області заступає на зміну 15 бригад. Абсолютно всі фахівці щомісяця, відповідно до плану, проходять тренувальні заняття. Ці навчання максимально наближені до реальних умов.

Для підтримки високого рівня кваліфікації працівників служби «104» підприємство щороку проводить тренування бригад. Зокрема, минулого року команда «Волиньгазу» брала участь у конкурсі-огляді, який проводили серед аварійних служб газу всієї країни. Під час конкурсу відпрацьовували дії диспетчера, оперативність доїзду до місця виклику, швидкість ліквідації аварії та вміння надавати невідкладну допомогу.

Закликаємо всіх споживачів також повідомляти про виявлені ними витоки газу не тільки у власних оселях, а й поза межами їх приватної власності. Про це може свідчити наявність характерного запаху одоранту на вулиці, у дворах та під’їздах тощо. У таких ситуаціях телефонуйте на номер 104.

Читайте також: Волинські газовики закликають частіше перевіряти оголовки димоходів взимку

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024