стрічка

Герої Небесної Сотні: історія Василя Мойсея

19 Лютого 2019, 12:55
Василь Мойсей 1414
Василь Мойсей

5 років тому, 18 лютого 2014 року, Україна розпочала переживати найкривавіші дні Революції Гідності – розстріли на Майдані.

Роман Мойсей розповів Фактам про молодшого брата Василя Мойсея, який загинув 20 лютого 2014 року від вогнепального поранення в грудну клітку.

«Це в нього в крові, він ще змалку був з вольовим характером. Ніколи ні в чому не поступався навіть мені. Знав чого хоче та до чого йде.

«Василь прагнув відвертої держави та мав чітко сформовані погляди стосовно того, що лише ми маємо панувати на цій землі, робити свою державу та жити добре».

В нього були національні погляди, на те, що кров, яка пролита на нашій землі, вона не має пропасти. Що ми маємо довершити ту справу, яку робили наші діди та прадіди.

На його рішення поїхати на Майдан ми реагували по-різному, але навіть в думках не мали того, що хтось може стріляти. Певною мірою, ми навіть не усвідомлювали це.

«Говорили, щоб був обережний, але усвідомити те, що у XXI столітті на тебе можуть напасти та стріляти з автоматів навіть не могли. Як так подумати, це ж жива людина, а вони просто забрали і все».

Пам’ятаю, як говорив, – будь обережний, уважний та тримайся Степана – друг з яким він туди поїхав.

В інтернеті пишуть, що він поїхав з 18 на 20 лютого. Але Василь їздив туди постійно, переважно на вихідні, коли не було навчання та була можливість.

«Він не був фанатиком, він був щирим українцем. Який хотів кращого майбутнього для своєї держави».

Дівчата його ніколи не оминали, троє дітей хотів. Казав, що один для батька, другий для матері, а третій для України, так само, як і він…Він себе віддав Україні.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024