стрічка

У Камінь-Каширську обіцяють цьогоріч відремонтувати кінотеатр

19 Лютого 2019, 20:35
Євгеній Сидорчук 1328
Євгеній Сидорчук

На апаратній нараді начальник відділу культури Камінь-Каширської РДА Євгенія Сидорчук розповіла про плани культурного розвитку району, серед яких і капітальний ремонт місцевого кінотеатру.

Повідомляє прес-служба Камінь-Каширської РДА.

Євгенія Сидорчук звітувала також про найвизначніші досягнення та здобутки, перспективи розвитку в галузі культури та мистецтва.

Спершу Євгенія Кіндратівна зазначила, що мережа закладів культури району нараховує 99 установ, серед яких 48 клубних і 48 бібліотечних закладів, дитяча школа мистецтв, народний краєзнавчий музей, кінотеатр «Батьківщина».  

За її словами, минулого року фінансування в галузі культури району було майже 14 мільйонів гривень. Зокрема, більше мільйона гривень використано на проведення ремонтно-оздоблювальних робіт. Ще близько 1 мільйона спрямовано на придбання товарно-матеріальних цінностей.

Євгенія Сидорчук також додала, що належна увага приділяється питанням розвитку аматорськогоо мистецтва та культури. У районі діє Програма розвитку культури та мистецтва на 2016-2020 роки.

«Аматорське мистецтво Камінь-Каширщини представляють 307 колективів. Звання «народний аматорський» мають 13 колективів, з них 9 – діють при районному будику культури, а 4 – при сільських закладах культури. Знані за межами району аматорські колективи постійно беруть участь у конкурсах та фестивалях різних рівнів та часто здобувають призові місця. Тож 2018-й рік видався багатим на творчі ужинки в галузі культури Камінь-Каширщини», – розповіла Євгенія Сидорчук.

На завершення начальник відділу культури райдержадміністрації озвучила пріоритетні завдання на 2019 рік, серед яких: капітальний ремонт приміщення кінотеатру «Батьківщина», народного краєзнавчого музею (приміщення колишнього кондитерського цеху), фасаду приміщення районного будинку культури, дитячої школи мистецтв, будинку культури в селі Грудки та клубу села Стобихівка, зміцнення матеріально-технічної бази установ культури, відновлення опалення у будинках культури.

Читайте також: Духовенство Камінь-Каширщини підтримало військових ЗСУ

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024