стрічка

Ковельські батьки почали активніше вакцинувати дітей від кору

18 Лютого 2019, 16:26
Ковельські батьки почали активніше вакцинувати дітей від кору 1111
Ковельські батьки почали активніше вакцинувати дітей від кору

Кількість нещеплених від кору школярів у Ковелі зменшується.

Про це сьогодні, 18 лютого, на оперативній нараді при міському голові повідомила начальниця відділу охорони здоров’я Лідія Жолінська, – йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Очільниця відділу зазначила, що впродовж двох тижнів вакциновали 450 дітей, з них – 422 шкільного віку. На її думку, спрацювали кардинальні заходи, які прийняли у нашому місті. Зокрема, обмеження відвідування закладів освіти дітьми, які не мають щеплень. 

У свою чергу начальник управління освіти Віктор Бичковський запевнив, що нещепленим дітям не забороняють бути учасниками освітнього процесу, адже крім колективної, існують альтернативні форми навчання.

Як поінформували посадовці, з дітьми та батьками постійно проводиться роз’яснювальна робота і їх переконують, що єдиним ефективним засобом впливу на рівень захворюваності на кір є формування колективного імунітету, тобто рівень вакцинації повинен сягати 95% .

Для цього у дитячій поліклініці створили усі умови для бажаючих зробити щеплення. У місті є достатня кількість необхідного препарату.

Читайте також:  У Ковелі з 11 лютого учні без щеплень від кору не зможуть відвідувати школу

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024