стрічка

Ковельський суд «відмазав» громадянина Росії від покарання за ДТП

18 Лютого 2019, 16:58
Ковельський суд «відмазав» громадянина Російської Федерації від покарання за ДТП / Фото ілюстративне 942
Ковельський суд «відмазав» громадянина Російської Федерації від покарання за ДТП / Фото ілюстративне

На Ковельщині росіянин спричинив ДТП, втік з місця аварії, але був затриманий поліцією.

Громадянин Російської Федерації, житель міста Санкт-Петербург Андрій Шенкель спричинив дорожньо-транспортну пригоду 24 грудня 2018 року о 21 годині 20 хвилин на міжнародній автодорозі Київ-Ковель-Ягодин. Керуючи автомобілем «Scania R 114» з причепом, він не врахував дорожньої обстановки, не дотримався безпечного бокового інтервалу та скоїв наїзд на припарковане авто марки «BMW 328», яке також було на іноземних номерах. Про це йдеться у постанові Ковельського міськрайонного суду.

Внаслідок зіткнення транспортні засоби отримали пошкодження. Винуватець залишив місце аварії, однак невдовзі працівники поліції його затримали.

Андрій Шенкель обставини, зазначені в протоколі та вину у вчиненні правопорушення, визнав повністю. Він сказав, що у нього не було можливості уникнути зіткнення, так як все сталося миттєво і на дорозі була ожеледиця, внаслідок чого його автомобіль занесло.

Згідно ст. 122-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, залишення водіями транспортних засобів, іншими учасниками дорожнього руху на порушення встановлених правил місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб.

Головуючий по справі суддя В’ячеслав Лесик, врахувавши особу винного, який є громадянином іншої держави та щиро розкаявся у вчиненому, звільнив його від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Читайте також: Чоловік, збитий поліцейським авто біля Луцька, тиждень в реанімації

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024