стрічка

Футболіст із Ковеля заявив у Польщі, що Бандера замучив його сім'ю

18 Лютого 2019, 15:18
Тарас Романчук 1219
Тарас Романчук

Вихованець ковельського футболу, який грає за польську «Ягеллонію», Тарас Романчук заявив, що його сім’я була замучена Бандерою.

Про це повідомляє телеканал «Еспресо» з посиланням на польське видання «Wprost».

Інцидент трапився під час матчу чемпіонату Польщі.

За словами Романчука, гравець «Вісли» Домінік Фурман назвав його «бандерівцем» та «фарбованою лисицею». Впродовж матчу між футболістами були неодноразові сутички, вони обидва отримали жовті картки. Після скандалу Фурман виступив із заявою, в якій спростував звинувачення.

Проте, інцидентом зацікавилася польська поліція. Звинувачення підпадають під статтю 257 кримінального кодексу Польщі «Розпалювання міжнаціональної ворожнечі». Поліція звернулася до Тараса Романчука, який підтвердив свої свідчення.

«Мені було важко контролювати емоції. Моя сім'я теж була замучена Бандерою, а він мені таке говорить. Це неповага. Не знаю, чи подам я йому ще коли-небудь руку», – сказав Романчук.

27-річний Тарас Романчук є вихованцем клубу «Ковель», за який до 2010 року виступав у дитячо-юнацькій футбольній лізі. Після цього гравець три роки грав у футзал за ковельський «Апперкот».

У 2013 році перейшов до польської «Легіоновії», звідки за сезон потрапив до свого нинішнього клубу «Ягеллонії».

Разом з «Ягеллонією» Романчук у 2017 році став віце-чемпіоном Польщі, а у 2015 році вигравав бронзові медалі Екстракласи.

Тарас Романчук неодноразово заявляв про бажання виступати за збірну України, однак виклику із національної команди не дочекався та у лютому 2018 року отримав польське громадянство. А вже у березні екс-українець вперше був викликаний до збірної Польщі на товариські матчі з Нігерією та Південною Кореєю.

Читайте також: Футболіст з Ковеля Тарас Романчук може перейти до турецького клубу

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024