стрічка

Жителі Смоляви Горохівського району вирішили, як будуть перереєстровувати церкву

17 Лютого 2019, 20:07
Церква у селі Смолява 4490 Джерело: Фото Сергія Бойка
Церква у селі Смолява

Понад 280 парафіян Свято-Михайлівського храму підтримують приєднання їхньої парафії до Православної церкви України.

На парафіяльних зборах, що відбулися 17 лютого після недільної служби, із понад сотні зареєстрованих більшість підтвердила бажання перейти. Є лише 8 підписів «проти» такого шляху.

Як розповіли учасники зборів для Район.Горохів, емоційні дискусії тривали декілька годин,  але співробітникам поліції роботи не було: правопорядку смолявці не порушували. Сприяв цьому і настоятель церкви протоієрей Олександр Бабій, який хоч і закликав парафіян не поспішати, мовляв ПЦУ ще не визнана іншими Церквами, але до залякувань і погроз не вдавався. На пропозицію громади переходити у ПЦУ разом з ними остаточної відповіді ще не дав.

Розійшлися на тому, що ініціативна група займеться документальним оформленням зміни конфесійної приналежності, церкву вирішили не опечатувати, замків не міняти, священик оголосив наступну службу,  регентка церковного хору заявила, що не прийде більше співати, а храм закрила касирка, яка напередодні порвала деякі списки.

Того ж дня у сусідньому селі Зелене оперативно провели ще одні парафіяльні збори, під час яких завершили документування волевиявлення громади. Найближчим часом процес буде завершений юридично, а настоятель визнав і підтримав рішення парафії. 

Тим часом священик села Лобачівка сказав, що зібрані підписи недійсні, оскільки зібрані на звичайні аркуші паперу, провів свої збори у церкві серед однодумців та заявив, що «люди підтримують канонічну Українську Православну Церкву». 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024