стрічка

У Гощанському районі перша громада перейшла до Православної церкви України

17 Лютого 2019, 14:19
У Гощанському районі перша громада перейшла до Православної церкви України 6020
У Гощанському районі перша громада перейшла до Православної церкви України

Прихожани церкви Покрови Пресвятої Богородиці у Курозванах стали першою громадою на Гощанщині, яка перейшла до Православної церкви України

У суботу, 16 лютого жителі села Курозвани одноголосно прийняли рішення про перехід у ПЦУ.

У коментарі для Район.Гоща Гощанський Благочинний ПЦУ Отець Анатолій розповів, що у суботу на збори прийшли лише прихожани Київського патріархату.

Вони одноголосно проголосували «за» і вибрали нових керівника та старосту церкви.

На збори запросили усіх жителів села, але прихожани які підтримують УПЦ МП не виявили бажання їх відвідати, а також і священик цієї церкви не прийшов на зустріч. За словами Отця Анатолія він на попередніх двох зустрічах зазначив, що разом із селянами не буде переходити до ПЦУ.

У зв'язку з цим у церкві Покрови Пресвятої Богородиці буде новий священик.

Зазначимо, що голова Гощанської РДА Юрій Ковальчук на своїй сторінці у Facebook привітав релігійну громаду села Курозвани, що вони одноголосно та документально підтверджено перейшла в митрополію УПЦ (ПЦУ).

Довідково.

Церкву Покрови Пресвятої Богородиці звели у 1836 році, ймовірно, на місці попередньої дерев'яної. За сприяння колишнього Волинського архієпископа Інокентія, 1880-х роках опиралася на кам'яний фундамент, була покрита залізом. На разі ця церква є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Читайте також: Лютий Томос: як і чому на Волині парафії йдуть в ПЦУ 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024