стрічка

У Рожищенській лікарні закривають відділення стоматології

14 Лютого 2019, 15:02
3223

У Рожищенській центральній районній лікарні скорочують ціле відділення стоматології. Персонал працюватиме лише до середини квітня. Згідно з чинним законодавством, працівників попередили про звільнення за три місяці.

Про це у коментарі Район.Рожище розповів головний лікар закладу Віктор Редзій.

«У зв’язку з реформами ми переглядаємо зараз штатний розпис. Планується, що ми самі на себе будемо заробляти. Не буде ніякої субвенції, ми самі утримуватимемо лікарню, залежачи від того, що ми заробимо. Це в майбутньому, але підготовчу роботу потрібно проводити вже сьогодні», – пояснює керівник.

Віктор Редзій
Віктор Редзій

Оскільки стоматологія – це галузь, яка може заробляти, не залежачи від держави, керівництво й пішло на такий крок.

«Фактично, лікарнею вони не фінансувалися, окрім заробітної плати, звичайно. Матеріали, які використовуються у стоматології, досить дорогі, і жодна медична бюджетна установа їх собі дозволити не може. Ні для кого не секрет, що за послуги пацієнти сплачують безпосередньо стоматологу», – каже Віктор Редзій.

Натомість у лікарні пропонуватимуть лікарям-стоматологам взяти приміщення і обладнання в оренду та продовжити виконувати роботу, якою вони й займалися.

«Дивлячись на досвід сусідніх районів і областей, одразу можна сказати, що приватники більше стараються. Бо приватники – це конкуренція. Вони зацікавлені щось нове запровадити, ремонт зробити, створити умови. Це змушує галузь розвиватися», – впевнений керівник.

Однак поки офіційних пропозицій про оренду до головного лікаря не надходило.

Одну ставку стоматолога у лікарні все ж залишать. «Є профогляди військкомату, інші речі, тому штатний стоматолог потрібен», – каже Віктор Редзій.

Передрук заборонено.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024