стрічка

У Кульчині віряни Московського патріархату не впускали прихильників ПЦУ до храму

12 Лютого 2019, 16:55
У Кульчині віряни Московського патріархату не впускали прихильників ПЦУ до храму 3526
У Кульчині віряни Московського патріархату не впускали прихильників ПЦУ до храму

 В селі Кульчин Ківерцівського району триває релігійне протистояння.

Про це повідомив Володимир Бут-Гусаїм на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні, 12 лютого, у селі прихильники ПЦУ намагалися зайти до Свято-Георгіївського храму, який за рішенням громади перейшов до Православної церкви України, натомість їм намагалися перешкодити прибічники УПЦ (МП).

«Священник РЦ з групою підтримки не впускали громаду до церкви. В неділю одноголосно громада підтримала перехід з МПУ до Української Єдиної Церкви!», – йдеться у дописі Володимира Бут-Гусаїма.

Зазначається, що до церкви прибув і колишній настоятель отець Олександр. Присутні на зібранні представники поліції запропонували йому віддати ключі від приміщення, аби прихожани могли зайти до церкви. Натомість священник Московського патріархату відмовився, мотивуючи це тим, що зробить це лише у присутності адвоката та згідно з рішенням суду. Так, ієрей Роман Вонсіцький, якого митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл призначив настоятелем парафії св. вмч. Георгія Побідоносця, запропонував отцю Олександру перейти до ПЦУ, аби далі продовжувати служити в храмі. На цю пропозицію священник Московського патріархату також відповів відмовою.

Присутні також додають, що до села завезли немісцевих жителів для підтримки Московського патріархату.

Нагадаємо, у Кульчині громада 10 лютого вирішила перейти до ПЦУ. Протокол зборів із рішенням перейти до ПЦУ підписали 201 чоловік. У результаті перемовин між прихильниками ПЦУ та Московського патріархату поліція на їхнє прохання опечатала входи до церкви – «до вирішення ситуації у правовому полі».

Читайте також:



 

 









Коментарі
12 Лютого 2019, 19:50
шо, рагулі хотіли замки порізати?) дарма постіснялися)
Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром