стрічка

Андеграунд, музика та вірші: як у Луцьку читали поезію

12 Лютого 2019, 13:38
ніч поезії 1067
ніч поезії

У ніч з 9 на 10 лютого у Луцьку вперше відбулася ніч поезії.

Захід організували луцький осередок «Фундації регіональних ініціатив» та  Молодіжний центр «YouthСфера». Протягом  ночі  учасники заходу читали поезію та прозові твори, сидячи на імпровізованій сцені, — інформують організатори.

Вечір розпочався з авторської поезії та прози. Лучанка, яка виступала під псевдонімом Нічна тінь, зачитала свої вірші про кохання, почуття та, життя, наступною ділилася рядками нових віршів Оксана КлимчукНазар Михалевич та Тетяна Занюк завершили частину авторської поезії.

Андеграунд, неформатна поезія, твори Шарля Бодлера, тексти пісень Володимира Котлярова лунали опівночі. О третій ночі звучала улюблена поезія учасників: Райнера Марії Рільке, Василя Стуса, Тараса Шевченка, Артюра Рембо, Ліни Костенко, Юрка Іздрика та сучасних молодих поетів Луцька й України.

Родзинкою заходу став ексцентричний виступ гурту «Lieutenant Calley». Пісні про війну та Красуню і Чудовисько створили особливу атмосферу.

«Подейкують, що після першої ночі буде і друга, тому слідкуйте за анонсами YouthСфера та ФРІ Луцьк», — із жартом анонсують організатори.









 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024