стрічка

Через Івана Смітюха з політики пішов лідер волинської «Громадянської позиції»

12 Лютого 2019, 12:36
Сергій Чуріков 847
Сергій Чуріков

Призначення екс-«регіонала» Івана Смітюха довіреною особою Анатолія Гриценка викликало обурення у голови Волинської обласної організації партії «Громадянська позиція» Сергія Чурікова.

Про це написав сам Сергій Чуріков у Facebook, заявивши, що йде з політики.

«Друзі, я йду з політики. Рішення далось мені не легко. Я не займався політикою до того і не знаю чи буду займатись після. П’ять років активної роботи в «Громадянській позиції». 1,5 президентських кампанії, парламентська та місцева, вибори в ОТГ. 3 з лишком роки очолював Громадянська позиція – Волинська область. На волонтерських засадах. Витратив купу часу, нервів, ресурсів. Робив це щиро і безкорисно», – йдеться у дописі.

За словами Сергія Чурікова, причиною виходу є призначення Івана Смітюха довіреною особою Анатолія Гриценка в 21 виборчому окрузі на Волині (з центром у місті Ковелі).

«І хоч я прямо не причетний до такого призначення (мені б у страшному сні таке б не приснилось) я не можу після цього залишатись головою партійної організації в області. Змирившись з таким, я б не міг гуляти Інститутською, не міг би дивитись в очі хлопцям і дівчатам з якими ми ризикували взимку 2013-2014. Є й раціональна частина – таке призначення наносить значну репутаційну шкоду партії та кандидату як в області так і в Україні, обмежує можливості об’єднатись з демократичними силами/кандидатами», – пише Сергій Чуріков.

За його словами, він ні про що не шкодує і дякує Анатолію Гриценку та команді «Громадянської позиції» за роки віри та надії, за щирість, за чесність, і сподівається, що однопартійці зрозуміють його рішення.

У коментарях під дописом Сергія Чурікова волиняни активно висловлюють свої думки з приводу цієї політичної відставки через колишнього члена Партії регіонів, екс-депутата Волиньради та голови Ковельської РДА Івана Смітюха.

«ЦЕ якийсь сюр. Замість того, щоб позбавитися цього Смітюха, вони втрачають голову обласної організації, який зробив дуже багато для партії і без сумніву зробив би ще більше. А так тепер риги будуть керувати процесом на Волині. При чому молодший Гриценко мені написав, що вони Івана викреслять з списків довірених осіб. Тобі моя підтримка, але сподіваюся, що ГП все-таки прийме правильне рішення і в тебе буде шанс повернутися», – звернувся до Чурікова депутат Верховної Ради України Ігор Гузь.

«Гриценко на Волині не контролює ситуацію, як сметюхи могли попасти в партію за гроші, ж…а в Ковелі рейтингам Гриценка», – вважає кандидат на виборах ковельського міського голови у 2015 році Микола Печенюк.


Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024