стрічка

«Так звана африканська чума у Цуманській пущі – це схема для віп-полювань», – Павло Данильчук

12 Лютого 2019, 12:45
«Так звана африканська чума у Цуманській пущі – це схема для віп-полювань», – Павло Данильчук / Фото ілюстративне 1097
«Так звана африканська чума у Цуманській пущі – це схема для віп-полювань», – Павло Данильчук / Фото ілюстративне

У Ківерцівському районі на окремій території національного парку «Цуманська пуща», яка у користуванні мисливської організації «Горинь», зафіксували перший у 2019 році випадок африканської чуми свиней.

Втім, керівник «Народного контролю» Павло Данильчук висловив сумніви з приводу цієї інформації. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. На його думку, це можлива схема прикрити полювання на території природо-заповідного фонду.

Зокрема, він назвав ряд неточностей у поширеній новині прес-службою Ківерцівської РДА про те, як будуть боротись із африканською чумою:

  1. Невідомо, чи дійсно знайшли мертву тварину саме на території, яка є в оренді ГО ТМР «Горинь»;
  2. Немає підтвердження спалаху вірусу АЧС (африканської чуми) на вказаній території;
  3. В чергове порушує інструкцію по боротьбі з вірусом АЧС, адже зона зараження – це зона географічна, а не господарська. В даному випадку чомусь саме визначено лише господарську зону мисливських угідь «Горинь», що скандально отримали оренду на території Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща». 
  4. «Туші відстріляних диких свиней, в зоні захисту, захоронювати без проведення досліджень» – це означає, що там будуть стріляти протягом періоду оголошеного карантину і в яких місцях можливі захоронення решток – невідомо.

«Висновок мій особистий – це схема прикрити та закамуфлювати майбутні масові віп-полювання на території природо-заповідного фонду. ГО УТМР «Горинь» разом з подібною структурою «Легіон» вже другий рік, як отримали ці заповідні території для ведення мисливського господарства, але без права там полювати і всіх у цьому запевняв лобіст цього питання – в.о. керівника державної лісової агенції В. Бондар», – написав Павло Данильчук.

Читайте також:  На Ківерцівщині знайшли тіло кабана, який заражений африканською чумою

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024