стрічка

У Луцьку визначили переможців англомовного турніру «Lubart Cup»

12 Лютого 2019, 10:16
У Луцьку провели Всеукраїнський англомовний турнір 1825
У Луцьку провели Всеукраїнський англомовний турнір

У Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки провели Всеукраїнський англомовний турнір «Lubart Cup»

Команди із Луцька, Києва, Івано-Франківська, Рівного, Чернівців, Львова, Коломиї, Вінниці та Острога зібрались на змагання 9-10 лютого.

Турнір є одним з циклу партнерських заходів проекту «Місто різних – місто рівних».

Ігри відбувалися у Британському парламентському форматі дебатів. 

Дебатували про двопартійну і багатопартійну системи, про допустимість жартів на етнічній чи расовій основі, про питання підтримки державою міжетнічних та міжконфесійних шлюбів та інше.

Першого дня англомовного турніру учасники зіграли чотири раунди дебатів, а опісля змагань мали можливість відпочити, поспілкуватись, розважитись.

Наступного дня гравці продовжили боротьбу за перше місце, зігравши заключний раунд. Кульмінаційною частиною заходу став фінал, куди за результатами відбіркових ігор  загального треку потрапили команди: «Flying Osrich» – Ігор Біда, Нікіта Гребенюк, «Lutsk C» – Любомир Сирота, Ілля Подоба, «Breaking dead» – Іван Сова, Марія Сігова, «Uber» – Святослав Угрин, Настя Стрєлочкіна; університетського треку –  «KNU Aviv A» – Борис Пікалов та Яна Григоренко, «KSE A» – Лєра Атаманова, Нгуєн Фан Бао Лінь, «243» – Влад Костін, Діана Лисенко, «Vegetable Meatballs» – Аскольд Вільха, Андрій Федорчук.

Перемогу здобули команди «Lutsk C» – Любомир Сирота та Подоба Ілля (загальний трек) та «243» (Харків) – Влад Костін та Діана Лисенко (університетський трек). Найкращим спікером став гравець з Києва – Борис Пікалов. Світлану Ізуграфову гравці визнали найкращою суддею.

Переможці університетського треку представлять  Україну на Чемпіонаті Європи в Афінах влітку. 

«Загалом задоволені турніром, бо вже отримували позитивні фідбеки учасників і можемо сказати, що програму мінімум було виконано. Звичайно, хотілося б прийти до моменту, коли такі турніри збиратимуть ще більшу кількість команд, бо зараз велика кількість молоді (яка в дебатах є нашою все ж основною аудиторією) ще не готова (морально чи через рівень знання мови) дебатувати англійською. А без цього ми постійно будемо «варитись» всередині замкненої дебатної спільноти і суттєво повільніше рости без можливості отримання доступу на європейських та світових турнірах. Було приємно судити турнір і бачити серед гравців молодь від 14 до 26, адже роки три тому такі турніри збирали тільки студентів. Зараз вже починаємо підготовку до Чемпіонату України з дебатів, що проходитиме на Світязі 10-12 травня по завершенні відбіркових всеукраїнських відборів у Харкові, Львові, Чернівцях, Києві, Одесі та Івано-Франківську», – сказав Антон Євтушок, голова Волинського осередку Федерації дебатів України.

Спільне фото учасників дебатів
Спільне фото учасників дебатів

Учасниці дебатів Еля і Ангеліна
Учасниці дебатів Еля і Ангеліна

Дмитро Федіна
Дмитро Федіна


Юля Тарадюк
Юля Тарадюк

Ігри відбувалися у Британському парламентському форматі дебатів
Ігри відбувалися у Британському парламентському форматі дебатів





Антон Бугайчук
Антон Бугайчук


 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024