стрічка

Породіллі Любомльщини поділилися враженнями від якості «Пакунка малюка»

13 Лютого 2019, 10:31
Пакунок малюка 1267
Пакунок малюка

З 1 вересня Кабінет Міністрів прийняв рішення – підтримати молодих батьків. Зокрема, при народженні дитини вручати подарунок «Пакунок малюка». У набори бебі-бокса входять товари, необхідні для маляти в перші місяці життя, загальною вартістю до 5 тисяч гривень.

У 2018 році Управління соціального захисту населення Любомльської райдержадміністрації видало породіллям району 197 «Пакунки малюка», – пише газета «Новий погляд+».

Породіллі Любомльщини поділилися враженнями щодо доцільності такої допомоги та розповіли, чи задоволені вони якістю речей, що входять у бебі-бокс.

Аліна БАЙНАК, с. Вишнів:

«Дуже приємно, що отримала бебі-бокс. Погоджуюся, що наповнення не відповідає ціні. Але це краще, ніж нічого. Багатьом мамам – це хороша допомога. Щодо якості, то є речі, які добре носилися, але два костюмчики після прання поменшали. Одні були розраховані на перші три місяці життя немовляти, інші – до півроку. Але моїй дитині чотири місяці, лишився по розміру один боді, решта – маленьке. Хоч одяг я використала весь. Дуже сподобався рушничок для купання. Термометр для води, електронний, ножиці купили раніше. Ковдрою поки не користуємося. Приємно, що була й іграшка. Коробку можна використати як ємність для одягу».

Олена ТЕРЕБУХА, с. Коцюри:

«Так як наша донечка народилася 2 вересня, то ми отримали «Пакунок малюка» трохи із запізненням. Тому не все з одягу підійшло по розміру. Якість, звичайно, не така, як у відомих брендів, але досить непогана. Коробку використовувати як ліжечко? Не знаю, кому таке могло прийти в голову і хто покладе своє маля в неї спати. Але можна знайти їй інше призначення. Ковдрою не накриваємо доню, а просто викладаємо зверху, щоб дитя погралося. Не знаю чому підгузників поклали чотири пачки одного розміру. Краще було б різних. Скажу так: бебі-бокс – це хороший дарунок, особливо доцільний для тих, у кого перше немовля».

Леся МОРОЗ, м. Любомль:

«Найперше, що мене шокувало, – то памперси. Одягнула дитині їх лише на годину, а сіднички спріли та вкрилися прищиками. Пелюшками, рушником і ковдрою задоволена. Серветки для грудей не дуже хорошої якості. Не можу зрозуміти лише, для чого матрац і куди його класти? А ще була іграшка. Але п’ятьма тисячами гривень цей пакунок навіть і не пахне!»

Ірина ВОВК, с. Вишнів:

«Я отримала бебі-бокс у пологовому відділенні при виписці. На мою думку, ідея гарна. Речі − не погані. Багато якими користуюся, лише немає теплого одягу, який необхідний узимку. Підгузники хотілося б бачити якіснішими, бо ті протікають. Щодо коробки, яка має слугувати ще й ліжечком, я б дитину в неї спати не поклала. Загалом, задоволена таким подарунком, хоча вартість «Пакунку малюка» значно завищена».

Опитування провела Ірина МАЇЛО

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024