стрічка

Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав авто

11 Лютого 2019, 16:32
Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав авто 1395
Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав авто

В Україні триває медична реформа. Протягом двох останніх років її активна фаза торкнулась закладів первинної медичної допомоги. Рожищенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги реорганізувався у комунальне некомерційне підприємство і тепер фінансується Національною службою здоров’я України за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», відповідно до укладених угод з сімейними лікарями району.

За цей час зміни відбулися не лише в організаційній формі центру та механізмі його фінансування. Завдяки проведенню заходів реформи вдалося покращити оснащення медичних закладів первинки. Про це йдеться на сайті Рожищенської РДА.

Кілька років на Волині реалізовується спільний проект Світового банку та Міністерства охорони здоров’я України «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей». У рамках його Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області» придбали медичне обладнання, закупили комп’ютери, принтери для лікарів первинної ланки. Амбулаторії забезпечили необхідним для їхнього функціонування в умовах медреформи обладнанням.

Усі амбулаторії загальної практики – сімейної медицини в Рожищенському районі отримали портативні електрокардіографи, інструменти та обладнання, які в своїй щоденній роботі використовують сімейні лікарі, терапевти і педіатри - стетофонендоскопи, електрокардіографи, медичні ваги, тонометри, манжети для тонометрів дитячих та стегнових, сумки-холодильники для транспортування біоматеріалу, пульсоксиметри, небулайзери, апарати Ротта, сумки-укладки, портативні офтальмоскопи.

Обладнали амбулаторії медичними меблями. Було закуплено гінекологічні крісла, холодильники, медичні кушетки, шафи для ліків з сейфом, столики маніпуляційні та сповивальні.

Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги залучав і власні кошти для зміцнення матеріально-технічної бази закладів первинки. Були придбані глюкометри, електрокардіографи, компресорні інгалятори, діагностичні ліхтарики, монітори пацієнта, набір для діагностики: офтальмоскопи і отоскопи, пікфлуометри. Усе це обладнання важливе для надання якісних медичних послуг сімейними лікарями пацієнтам.

На початку року Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги за кошти того ж таки субпроекту «Вдосконалення допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» отримав легковий автомобіль. Автівка використовуватиметься для виїздів до пацієнтів, які за медичними показаннями потребують консультації лікаря вдома. Це особливо актуально для пацієнтів з тяжкими формами серцево-судинних захворювань, пацієнтів з інсультами, онкохворих паліативних пацієнтів.

Окрім того, у 2019 році в рамках субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» буде проведено реконструкцію частини приміщення колишнього райвійськкомату під амбулаторію загальної практики – сімейної медицини №2 м. Рожище. За результатами проведеного в кінці минулого року тендера, підрядником з виконання робіт визначено ПП «ФОРЕСТ-Україна». Вартість робіт, згідно з умовами тендера, становить 4284,109 тис.грн.

Отож, поступово в системі охорони здоров’я відбуваються позитивні зміни, мета яких – аби українці відчули підвищення якості надання медичної допомоги.

Читайте також: Ковельському МТМО доставили машини від фірми, власник якої – з офшору

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024