стрічка

На Ратнівщині затримали порушників риболовлі

11 Лютого 2019, 08:27
На Ратнівщині затримали порушників риболовлі 964
На Ратнівщині затримали порушників риболовлі

Працівники Волинського рибоохоронного патруля на території Ратнівського району затримали порушників природоохоронного законодавства.

Порушення риболовлі природоохоронці виявили під час проведення планового рейду 4-6 лютого. Про це інформує Головний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів Геннадій Мазурик.

На озері Святе, що біля села Залухів, природоохоронці затримали Жителя села Почапи. Чоловік забороненою риболовецькою сіткою виловив 10 екземплярів риби плітки (у народі кажуть плотиця) загальною вагою 1 кілограм. Унаслідок незаконного вилову, порушник заподіяв шкоду довкіллю на 1500 гривень, адже, згідно затверджених такс, для нарахування збитків одна плітка оцінюється в 150 гривень. Як наслідок, Ратнівський районний суд стягне з порушника адміністративний штраф у розмірі від 340 до 680 гривень.

Біля села Березники, на озері Мале Оріхівське, працівники рибоохоронного патруля затримали двох місцевих громадян. Чоловіки сітками намагалися ловити рибу з-під криги водойми. На правопорушників склали адмінпротоколи за статтею 84 частині 4 Кодексу України. Справи направили у суд.

Ще один громадянин – житель села Заліси перебував біля водойми з сухою сіткою, що також є порушенням Правил любительського і спортивного рибальства (основного документа, який роз’яснює порядок рибальства). На порушника склали адмінпротокол за статтею 84 частині 3 Кодексу України. Згодом, горе-рибалку оштрафували на 51 гривню.

Працівники рибоохоронного патруля зазначають, що будуть і надалі проводити подібні рейди на Ратнівщині щотижня.


На Ратнівщині затримали порушників риболовлі
На Ратнівщині затримали порушників риболовлі

Коментар