стрічка

У Ковелі провели інформаційний захід для молоді, яка голосуватиме вперше

11 Лютого 2019, 10:00
У Ковелі провели інформаційний захід для молоді, яка голосуватиме вперше 850
У Ковелі провели інформаційний захід для молоді, яка голосуватиме вперше

У рамках інформаційної кампанії «Я маю право обирати» та правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» відбувся лекційний захід для студентів Ковельського центру професійно-технічної освіти «Я голосую вперше».

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Захід організували представники Ковельського місцевого центру з надання БВПД Оксана Романюк та директор центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді міста Ковеля Інна Третяк. Основною метою зустрічі було зацікавити і підвищити активність молоді в політичних процесах. Адже правова обізнаність є запорукою свідомого вибору.

Студентам розповіли, що треба знати, щоб проголосувати, які документи брати на дільницю. Наголосили і на тому, як перевірити себе в списку виборців, не виходячи з дому. Для цього варто зареєструватись на сайті Державного реєстру виборців. Актуальною була й інформація, як проголосувати за фактичним місцем проживання, а не за місцем реєстрації.

Організатори закликали молодь не просто прийти на вибори, а проголосувати чесно. Не продавати свій голос, не піддаватися на підкупи кандидатів у Президент, ні в якому разі не брати участі у фальсифікації виборів. Навпаки, потрібно долучитися до спостереження за ходом виборчої кампанії та фіксації різного роду порушень.

Наприкінці зустрічі студентам роздали буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» та брошури про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Довідково: Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: місто Ковель, вулиця Степана Бандери, 5; телефон: (03352) 3-30-63. [email protected].

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України). 

 



Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024