стрічка

«Ніхто там не хоче приєднуватися до Росії», – нардеп Дмитро Лубінець із Волновахи в Острозькій академії

10 Лютого 2019, 09:01
Дмитро Лубінець 1517
Дмитро Лубінець

Студенти Національного університету «Острозька академія» зустрілися з народним депутатом України Дмитром Лубінцем.

Неформальне спілкування з народним обранцем відбулося в п’ятницю, 8 лютого. Студенти й викладачі вишу змогли не тільки почути про особисту позицію політика щодо тих чи тих суспільних процесів, а й поставити запитання.

Як наголосив Ігор Пасічник, ректор НаУОА, представляючи гостя, Дмитро Лубінець – гідний приклад для наслідування. Дмитро Валерійович, уродженець Волновахи Донецької області, став народним депутатом ВРУ восьмого скликання в 33 роки, самотужки вивчив українську й нині послідовно дотримується своєї позиції.

 «Знаєте, хто найбільше здивувався, коли мене обрали народним депутатом? Я! По-перше, ніколи не думав, що братиму в цьому участь; по-друге, у мене чітка проукраїнська позиція. Те, що я, мажоритарник, вибраний на сході депутатом, свідчить, що ніхто там не хоче приєднуватися до Росії. У нас немає громадянської війни – у нас російська агресія», – пояснює Дмитро Лубінець.

Він також наголошує, що одним із найважливіших державотворчих елементів є мова: навколо української мови будується українська культура, а держави не можливо збудувати без єдиної церкви.

«Немає сходу і заходу, півночі й півдня, центру… Україна – єдина», – переконаний політик.

Ігор Пасічник, Дмитро Лубінець на зустрічі зі студентами
Ігор Пасічник, Дмитро Лубінець на зустрічі зі студентами

 

Присутніх на зустрічі цікавили перспективи розвитку молодіжної та мовної політики, способи боротьби з корупцією, припинення російсько-української війни.

«Я в захваті від того, що побачив! Я вперше в Острозі й Острозькій академії, але якби був старшокласником, знав би куди вступити», – підсумував народний депутат.

Він також висловив ідею, аби делегація викладачів завітала на схід України, зокрема в Донецьку область, щоби розповісти про Острозьку академію і запросити учнів вступати до вишу.

Наприкінці зустрічі гість отримав традиційні подарунки від ректора Острозької академії – мед і книги Уласа Самчука, натомість уручив найактивнішим студентам сувеніри зі символікою Верховної Ради України.

Подарунки для гостя
Подарунки для гостя

Подарунки найактивнішим студентам від Дмитра Лубінця
Подарунки найактивнішим студентам від Дмитра Лубінця

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024