стрічка

В Острозькій академії демонструють «Кольорові сни» місцевої восьмикласниці

09 Лютого 2019, 17:50
В Острозькій академії демонструють «Кольорові сни» місцевої восьмикласниці 1623
В Острозькій академії демонструють «Кольорові сни» місцевої восьмикласниці

У Національному університеті «Острозька академія» демонструють виставку картин восьмикласниці Острозької ЗОШ І–ІІІ ступенів №1 Анни Ярмолюк.

Відкриття експозиції, яка розміщена на другому поверсі в центральному корпусі НаУОА відбулося в середу, 6 лютого. «Кольорові сни Ані» – це два десятки різнопланових художніх робіт юної художниці.

Творчий шлях Ані Ярмолюк тільки починається: перші малюнки дівчина створила взимку 2017 року і відтоді  не розлучається з пензлем. Малює художниця різними фарбами, віддаючи перевагу гуаші.

«До художньої школи не ходжу, малюю для себе та тішу рідних. Думку, яку можна висловити у письмі, я переношу на папір. У підсумку виходить і фантастика, і трішки казки, якої не вистачає у житті. Із уже намальованих двохста картин – природа і пейзажі»,  – розповідає про свою творчість Анна.

Юна художниця брала участь у XXII регіональному конкурсі «Атомна енергетика і ми» на тему «Мирний атом Хмельницької АЕС» в місті Нетішині, де виборола друге місце у номінації дитячої творчості. Наступного року на тому ж конкурсі дівчинка знову здобула друге місце. І ще досягненням Анни була участь у районному конкурсі «Люби і знай свій край». Малюнок із зображенням замку князів Острозьких  (вежі дон-жон XIV ст.) посів перше місце.


 

«Анна малює свій настрій. Той факт, що вона створює таку велику кількість робіт, говорить про те, що дівчинка справді має хист до малювання. Вона сама вчиться малювати, переглядає різні майстер-класи онлайн, їй цікаво самій відкривати живопис», –  відгукується про юну острожанку директорка Музею історії Острозької академії Анастасія Хеленюк.

Виставка картин Анни Ярмолюк діятиму в НаУОА до 31 березня. Приходьте!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024