стрічка

Які назви вулиць можуть з’явитися в Ковелі

08 Лютого 2019, 14:26
Які назви вулиць можуть з’явитися в Ковелі 1001
Які назви вулиць можуть з’явитися в Ковелі

У Ковелі відбулося засідання топонімічної комісії, на якому обговорили питання щодо присвоєння назв новим вулицям у кварталі житлової забудови в районі вулиці Зерова (ліворуч від Брестської, між двома переїздами).

Одній з них рекомендують дати ім’я Василя Стефаника, відомого українського письменника, поета, політика, – повідомляють у міськраді.

Підтримали пропозицію щодо вулиці Ковальської. Директор історичного музею Маргарита Матвійчук зазначила, що Ковель був містом ковалів. А у цьому мікрорайоні до сорокових років минулого століття, як йдеться у спогадах одного з мешканців Івана Слабушевського (1928 р.н.) і працювали майстри. Він, зокрема, розповідав: «На вулиці Брестській між двома переїздами  було велике Вербське болото. Біля другого переїзду стояла кузня Івана Самчинського».

А ще одна – йменуватиметься Кривий Вал. Її назва відображає рельєф території. Спроектована вона на  існуючому валу, який має хвилеподібну форму.

Вирішили увіковічнити пам’ять першого космонавта України Леоніда Каденюка і присвоїти його ім’я паралельній вулиці та трьом провулкам, які відходять від неї.

Остаточне рішення щодо назв ухвалюватимуть депутати міської ради. Рішення топонімічної комісії носить рекомендаційний характер.

Читайте такожУ Ковелі з'явилася нова вулиця – «Яблунева»

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024