стрічка

Башлики: у селі заклали капсулу на будівництві нової школи

07 Лютого 2019, 17:16
2499

В Башликах заклали капсулу під будівництво нової школи за кошти ДФРР.

Про це повідомляється на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка у Facebook.

Сучасний навчальний заклад на 400 учнівських місць почали зводити у селі Башлики Ківерцівського району. Якщо все піде за планом, то вже у 2020 році учні зустрінуть перше вересня у новій школі. Серед першокласників буде й Уляна, яка сьогодні, 7 лютого 2019 року разом з головою обласної державної адміністрації Олександром Савченком заклали капсулу у фундамент.

 


 

У капсулу заховали послання для нащадків – зі словами подяки усім, хто сприяв початку будівництва, а також з побажаннями берегти рідний край та державу. Долучилися до урочистого моменту й заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось, місцева та районна влади, й будівельники.

«Я пам`ятаю стару школу, був тут минулого року. Це село одне з перших, куди я завітав вже на посаді голови обласної державної адміністрації. І я переконаний, що в таких умовах які є зараз – не можна виростити вірних й відданих своєму краєві та державі дітей. Ми прагнемо для наших дітей щонайменше європейських умов. Тож ще тоді ми домовилися, що проект буде дороблений та будівництво школи розпочнеться», – розповів голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Загальна кошторисна вартість об`єкту була визначена у 113,8 мільйонів гривень, однак завдяки тендеру, який оголосила облдержадміністрація, вдалося зекономити близько 9 мільйонів, тож договірна ціна з підрядником становить близько 104 мільйонів гривень.

За словами директора підрядної організації, ТОВ «Олицький агробуд» Олега Войчака, роботи по будівництву розпочали ще в листопаді минулого року.

«По договору ми маємо завершити об`єкт до кінця 2020 року. В наші обов`язки входить здати школу під ключ. Тобто, ми діткам передамо вже готове приміщення: з партами, обладнанням, спортзалом. На сьогоднішній день вже зробили 80 відсотків фундаменту, починаємо мурувати перший поверх, всього має бути три поверхи», – розповів будівельник.

Разом з тим, він подякував місцевим жителям, які підгодовують будівельників та не дають розікрасти будівельні матеріали.

Окрім того, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області відзначив, що проект цієї школи створений за найсучаснішими вимогами державних будівельних норм.

«Хочу звернути увагу на те, що це вже новий проект, економний. Тут більше оптимізму та впевненості в тому, що ми йдемо правильним шляхом», – зауважив Олександр Ілліч.

Насамкінець Олександр Савченко подякував будівельникам за соціальну відповідальність, так як гроші з ДФРР ще не надійшли, то поки що вони будують власним коштом, та поспілкувався з селянами у приміщенні старої школи.

 


















Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024