стрічка

«За ухилення в розкол»: Нафанаїл заборонив служіння двом священикам з Горохівщини, які вибрали ПЦУ

07 Лютого 2019, 14:27
Дмитро Фенюк з митрополитом Михаїлом в управлінні Волинської єпархії ПЦУ 1450
Дмитро Фенюк з митрополитом Михаїлом в управлінні Волинської єпархії ПЦУ

Протоієреї Віктор Павленко і Дмитро Фенюк, які підтримали рішення своїх парафій приєднатися до Православної церкви України, отримали заборону у священослужінні без права причастя в УПЦ МП. 

Про це йдеться в Указі керуючого Волинською єпархією Митрополита Луцького і Волинського Нафанаїла УПЦ МП Нафанаїла від 5 лютого. Документи опублікували на офіційному сайті єпархії.

«За ухилення в розкол, грубе порушення присяги священослужителя, Постанови Собору єпископів Української православної церкви від 13 листопада 2018 року і рішень Священного Синоду Української православної Церкви від 13 листопада та 7 грудня 2018 року», – зазначено у документі. 


1

 

Нагадаємо, першим на Волині аналогічну заборону отримав протоієрей Павло Кліцук, настоятель церкви у селі Мерва, яка прийняла історичне рішення першою в районі. Схожих прецедентів у Волинській області станом на 7 лютого не зафіксовано. 

Читайте також: Президент України підтримав мервинського священика, який залишив Московський патріархат

Пізніше релігійна громада села Новостав одностайно вирішила стати частино ПЦУ 13 січня 2019 року і 21 січня отримала підтвердження від Волинської єпархії ПЦУ, що парафія Свято-Різдвобогородичної церкви є частиною її кліру. 

А регілійна громада Свято-Петропавлівської церкви прийняла рішення 3 лютого, а 5-го звернулася з ним в управління Волинської єпархії.

Зазначимо, що Дмитро Фенюк крім служіння у Галичанах має ще прихід у сусідньому селі Хмельницьке, громада якого на днях планує збори, щоб визначитися, у якій конфесії бути далі. 

Читайте такожУ селі Квасів парафія проголосувала за перехід у ПЦУ

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024