стрічка

Обираємо літературу: які книги корисно читати?

07 Лютого 2019, 12:28
Фото ілюстративне 4299
Фото ілюстративне

Один з найкращих способів вдало провести дозвілля – це приділити декілька годин цікавій книзі. Адже, як твердять сучасні дослідження, регулярне читання допомагає позбутися стресу, підняти настрій та навіть забути про проблеми з самооцінкою!

Окрім того, хороші книги покращують наші когнітивні здібності, добре впливають на пам'ять та сприяють логічному мисленню. Детальніше про це можна почитати тут.

«Як правильно обрати книгу, щоб вона принесла найбільше користі?», – цілком очікувано запитаєте ви. Тож сьогодні ми підготували для вас три найбільш корисні види літератури:

  • Біографії. Життєписи відомих особистостей – чудова нагода повчитися нового та зробити висновки, які цілком можна застосувати у своєму житті. На прикладі біографій можна зрозуміти, як працює причинно-наслідковий зв'язок та побачити, до яких результатів приводять ті чи інші дії. Безліч сучасних відомих людей називають книжки-біографії своїми головними вчителями. До прикладу, Ілон Маск.
  • Навчальні посібники різноманітного характеру. Мова йтиме не про шкільні підручники, а про цікаві книги з людської психології, а також про літературу, яка покращує навички спілкування. Твори відомих авторів-науковців та дослідників навчають новому, допомагають знайти вихід з різноманітних життєвих ситуацій.
  • Фантастика. Мабуть, цей пункт вас суттєво здивує, адже фантастичну літературу багато хто вважає чтивом для школярів та гіків. Насправді ж, якісна фантастика допомагає задуматись над важливими життєвими питаннями та розвинути мислення «out of the box», тобто поглянути на наші цінності та ідеали з іншого боку. Окрім того, фантастичні книги підвищують рівень ерудиції. За посиланням найдете список якісної фантастики.

Зауважимо, що уникати решти літературних жанрів теж абсолютно не варто. Адже кожна книга – це чудова нагода розшири власний кругозір, вдатися до роздумів та дізнатися багато нового.

КНИГИ, ЯКІ ДОПОМАГАЮТЬ РОЗСЛАБИТИСЯ

Наостанок, поговоримо про те, яку ж літературу краще почитати після напружено робочого дня: щоб відволіктися та розвантажити мозок. Тут, без сумніву виграють художні романи (як класика, так і сучасні), невеликі оповідання на позитивну тематику, легкі для сприйняття детективи. Ви можете звернути увагу на творчість авторів, які себе добре зарекомендували. Також обов’язково читайте відгуки про книги: це найкращий спосіб дізнатися, чи вартий конкретний твір уваги. Адже анотації, зазвичай, занадто розхвалюють конкретну книжку.

Якщо ви любите читати паперову літературу, можемо порекомендувати хороший книжковий магазин онлайн. На сайті Mybook можна замовити книжки будь-якого жанру та стилю: дитячі, науково-популярні, художні, навчальні та інші. Будете приємно здивовані вартістю творів, адже тут вона – максимально лояльна. Бажаємо приємного вибору!

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024