стрічка

Скільки коштує молочна продукція на локачинському базарі

08 Лютого 2019, 14:06
Ринок 9207
Ринок

На ринку в Локачах є спеціально облаштоване приміщення, де кожен охочий може придбати молочні продукти домашнього виробництва.

Минулої п’ятниці третина прилавків цього відділення було напівпорожнім. Як вдалося дізнатися у жіночок, «все через те, що корови ще не потелилися». Не багато цього дня було і покупців. Але усі як один ретельно дегустували запропонований продукт, і, вибравши з найкращими смаковими якостями, запитували ціну і намагалися сторгуватися.

Коштує молокопродукція в цій порі року недешево. Хоча продавці зовсім іншої думки.

«Біля худоби позаглядати треба. Багато часу і старань йде на те, щоб молоко переробити на сир, відібрати сметану», – бідкаються вони.

А ще селяни не можуть ніяк змиритися з тим, що літр води на прилавках магазину коштує дорожче, аніж літр натурального молока. Тому ціни на молочну продукцію «тримають» ще від пізньої осені.

Отож, літр «сепараторної» сметани на ринку коштує 90 гривень, «збираної» – 60-70 гривень, сир – 60 гривень за кілограм (як «збираного» так і «сепараторного»), за кілограм масла тут правлять 160 гривень. Ціна півторалітрової банку молока – 20-22 гривні. У продажі є і плавлений сир домашнього виробництва, один кілограм якого коштує 120 гривень.

Продавці прогнозують, що високі ціни на молочну продукцію в Локачах триматимуться до кінця зими. Але, як кажуть, поживемо-побачимо, як воно буде насправді.

Людмила Мельничук

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024