стрічка

Юна локачанка Юля Сірук підіймає стокілограмові штанги

07 Лютого 2019, 13:01
Юлія Сірук 2036
Юлія Сірук

Пауерліфтинг – не зовсім жіночий вид спорту. Так, напевно, багато хто вважає, але Юлія Сірук з Локач доводить абсолютно протилежне. Адже вже понад два роки ця мила тендітна дівчина присвячує заняттям з важкої атлетики.

Юля нині живе в Луцьку. Ще донедавна працювала менеджером проектів у ІТ сфері. Нині змінила місце роботи і є помічницею директора в одній із компаній з виробництва лічильників. Тренувальну залу відвідує тричі на тиждень. І, як результат, – перше місце у своїй ваговій категорії на восьмому  Відкритому Кубку ВПА України 2018 з пауерліфтингу, який відбувся в жовтні у Дніпрі.

«Виступала з дисципліни жиму штанги лежачи. Зараз готуємось до Кубка Європи, який проходитиме в Луцьку у квітні», – розповідає Юлія.

За її словами, раніше спортом майже не займалась. То вже під час тривалого перебування за кордоном у розпорядок денний вклинились біг, качання преса та їзда на велосипеді. На заняття з пауерліфтингу записалась для того, щоб набрати вагу. А ще завдяки спорту вдалось, як каже, подолати важкі життєві обставини.

«Десять кілограмів ваги, отримавагині в результаті тренувань, далися непросто. Але велика сила волі і дотримання режиму зробили свою справу. Цим кілограмам я дуже рада, хоча знаю, що то просто м’язи», – ділиться дівчина.

За словами Юлі, чудово мати здорове тіло.

«Пауерліфтинг – це режим та вміння прислухатись до свого організму, це відточення техніки та розвиток мислення. Я отримую неймовірну насолоду від того, що постійно збільшую навантаження на тренажерах. А це значить – перейшла на новий рівень. Хоча на початках боялась таких навантажень, бо мала проблеми зі спиною. Але спорт все виправив», – каже Юлія.

Приємно чути від спортсменки про те, що чудовий настрій у неї з’являється одразу, щойно заходить до спортивної зали. І хай би як не втомлювали тренування, на обличчі завжди присутня усмішка. Вона радіє ще й з того, що є частиною команди дівчат і хлопців, які завжди допомагають, страхують та вболівають на змаганнях. А найбільше вдячна тренеру, адже його підтримка та віра у своїх підопічних є неабияким стимулом для нових досягнень.

От і силові показники Юлі нині говорять самі за себе: жим штанги лежачи – 50 кг, присяд зі штангою – 75 кг, станова тяга (піднімання штанги з підлоги) – 105 кг, жим ногами – 250 кілограмів.

Цікавилася я і тим, чи не відчувала дівчина коли-небудь розчарувань, а чи були такі моменти, коли хотілося покинути щоденні режими та тренування.

«В тому, що приносить задоволення, розчаруватись не можна. Коли є певні досягнення, то з’являються все нові цілі та вершини. А рухатись є куди. Бо мрію отримати звання майстра спорту. Для того, знаю, треба дуже багато працювати. Але коли стоїш на п’єдесталі і отримуєш нагороду, то чітко розумієш, що усі старання, піт, мозолі на руках були цього варті», – каже співбесідниця.

Треба сказати, що, окрім спорту, ця наполеглива і цілеспрямована дівчина дуже любить квіти, особливо орхідеї, старанно доглядає за ними. Вона багато читає, допомагає дітям із синдромом Дауна, постійно працює над удосконаленням знань з англійської мови, щодня здійснює вранішню пробіжку в компанії з домашнім улюбленцем – собакою Джої.

Дівчина впевнена, що кожен, якщо має бажання, може займатись справою до душі. Особливо, коли це стосується здорового способу життя. А як чує про те, що «піднімати штангу – це заняття для чоловіків», відповідає:

«Головне, що цей вид спорту оздоровлює тіло. І не має значення чоловік ти, а чи жінка». До речі, чарівну Юлію Сірук ще торік «Таблоїд Волині» обрав «Красунею дня».

Отака вона – наша локачанка!



Людмила МЕЛЬНИЧУК

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024