стрічка

Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон увійшов до складу Синоду ПЦУ

06 Лютого 2019, 11:21
Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон на засіданні Синоду ПЦУ 1460 Джерело: pomisna.info
Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон на засіданні Синоду ПЦУ

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній визначив склад Священного синоду Православної церкви України.

Як повідомляє сайт ПЦУ, окрім постійних членів (Патріарха Філарета, Митрополита Макарія та Митрополита Симеона), до його складу ввійшли: Димитрій, митрополит Львівський і Сокальський; Іоан, митрополит Черкаський і Чигиринський; Сергій, архієпископ Донецький і Маріупольський; Федір, архієпископ Полтавський і Кременчуцький; Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький; Євстратій, архієпископ Чернігівський і Ніжинський; Герман, архієпископ Чернівецький і Хотинський; Агапіт, архієпископ Вишгородський; Симеон, єпископ Дніпровський і Криворізький. 

Термін повноважень кожного члена Синоду становить 1 рік.

У вівторок, 5 лютого у Митрополичому будинку при Соборі Святої Софії Київської під головуванням Митрополита Епіфанія відбулося перше засідання Священного синоду ПЦУ, у якому взяли участь усі його члени, окрім архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія.

Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон бере участь у засіданні Синоду ПЦУ
Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон бере участь у засіданні Синоду ПЦУ

 

Під час засідання затвердили титули архієреїв Помісної церкви, установили порядок найменування єпархій у разі, якщо ці найменування дублюються – у такому випадку єпархія іменується відповідно до подвійного титулу архієрея. Визначили, що релігійні організації, які входили до складу кожної єпархії станом на 15 грудня 2018 р., залишаються в її складі. Перехід духівництва і парафій між єпархіями ПЦУ можливий лише на основі канонічних правил, тобто за згодою архієреїв обох єпархій, посвідченою відповідними документами. Окрім того, Синод розглянув і ухвалив типовий статут Управління єпархії для єпархій Помісної церкви тощо.

Розглянувши всі питання порядку денного, Синод успішно завершив своє засідання.

 

Читайте також:

Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон бере участь в інтронізації Епіфанія

Митрополит Рівненський і Острозький «засвітився» на російському каналі

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024