стрічка

ТОП популярних і рідкісних імен на Любомльщині у 2018 році

06 Лютого 2019, 07:22
ТОП імен 1049
ТОП імен

Провідна спеціалістка Любомльського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області Алла Сущик розповіла, як у минулому році жителі району називали своїх дітей.

«Найчастіше хлопчиків називали Дмитро, Олександр, Ілля, Матвій, Ярослав, Артем. Найпопулярніші імена для дівчаток – Софія, Дарина, Анна, Мілана, Єва, Олександра, Діана, Валерія, Соломія», – повідомила Алла Вікторівна.

До речі, деякі жителі Любомльщини обрали для своїх кровинок рідкісні імена. Серед хлопчиків можна буде зустрітися і познайомитися з Ігнатом, Акімом, Серафимом, Асланом, Глєбом, Еріком, Єлизаром. Серед дівчаток – із Маріанною, Еввою, Ізабеллою, Еммою, Домінікою, Агнією, Тамілою.

Частина ж батьків дотримується традицій і дає наймення святців, яких пошановують у цей чи найближчий день.

Алла Сущик нагадала, що з початку 2016 року молоді тата й мами отримали унікальну можливість зареєструвати новонародженого прямо в пологовому будинку.

«Якщо раніше ця процедура була в компетенції ЗАГСу (ДРАЦС), то тепер усе набагато простіше – це можна зробити в тому пологовому будинку, де з’явився малюк на світ. При цьому, компетенція пологового не розширилася, просто в їхньому приміщенні у визначені дні знаходиться представник РАГСу (ДРАЦСу), який зможе внести відомості про дитину до реєстру.

Свідоцтво отримують у пологовому будинку в день виписки (не раніше і не пізніше). Отримати тут документ після виписки ніяк не вийде. Якщо цю можливість не використовуєте вчасно – вирушайте в РАГС. Але хочемо нагадати, що виписка зазвичай здійснюється на третій день після пологів, якщо вони пройшли без ускладнень. Дуже часто в перші два дні життя малюка батьки ще сумніваються у виборі імені. Вони мають повне право впродовж 30 днів із народження малюка вибирати йому ім’я та зареєструвати безпосередньо в РАГСі.

Для отримання свідоцтва в пологовому будинку потрібен такий же перелік документів, як і для РАЦСу. Особливої складності при зборі документів виникнути не повинно, адже написання заяви – це п’ятихвилинна справа, медичне свідоцтво видають якраз у пологовому будинку. А з паспортами і зовсім все просто. До речі, свідоцтво отримують тільки батьки немовляти. Вручають їм документ під час виписки з пологового будинку. Ніяким іншим родичам ми його не видаємо», – розповіла працівник ДРАЦСу.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром