стрічка

Ми поділилися на групки та чергували в храмі по чотири години, – прихожани церкви у Садові

04 Лютого 2019, 15:20
Церква у селі Садів 2746
Церква у селі Садів

У храмі села Садів Луцького району відбулася перша служба українською мовою.

Як повідомили онлайн-виданню «Район.Луцьк» місцеві мешканці, ключі від храму їм підкинули, проте як і хто це зробив – невідомо.  

Коли садівці відкрили церкву та прийшли на богослужіння, то з ними зайшли представники правоохоронних органів, які зайшли першими та все пофографували. Опісля священик Валерій Владика із Сьомаків, якого призначили тимчасово відправляти у тамтешній церкві, відслужив молебінь.

За словами мешканки села Садів Олени Невідомської, колишній настоятель церкви Володимир Мелеся, який відмовився віддавати людям ключі під приводом того, що не визнає Православну церкву України, стояв із групкою людей під стінами церкви. Тоді прихожани, задля того, аби оберегти храм,  поділилися на групи й чергували в церкві по чотири години.

Читайте також: Що відбулося на церковних зборах у Садові

«Біля 4 години ночі приїхала поліція, до яких поступив виклик від дочки колишнього священика Софії Вірної. Вона повідомила, що відбулося рейдерське захоплення церкви. Правоохоронці поспілкувалися з тією групкою людей, які сиділи в храмі, а вони пояснили, що відбулося. Після цього поліція поїхала, проте біля 9 ранку приїхав ще один наряд поліції, яких призначили чергувати, бо думали, що в неділю буде рейдерське захоплення храму», — каже Олена.

Як зауважила жінка, об 11:00 на службу приїхав отець Валерій. До церкви прийшло більше сотні людей.

«Коли ми всі співали «Вірую», то зайшли представники «Інтера», які почали знімати богослужіння, потім вони поспілкувалися із місцевим вчителем історії, прихожанкою та отцем Володимиром. Потім на «Інтері» знову вийшов сюжет, де вони вмонтували картинку, ніби люди з ломом стоять. Проте у нас була поліція, яка ніяких зломів не виявила», — додала місцева мешканка.

Нагадаємо, знімальна група проросійкого каналу «Інтер» з’явилася у селі, коли парафіяни відчиняли церкву.

Як зауважила жінка, Володимир Мелеся заявив, що подає позов до суду, адже, за його словами, було рейдерське захоплення храму.

«Наша громада також буде подавати позов до суду, але після того, як ревізійна комісія закінчить опис майна. Адже виявили, що з церкви пропало дуже багато церковних речей», —наголосила садівка.

За словами Олени, більше прихожани не чергують, охороняли храм тільки один день. Богослужіння у храмі планують продовжувати.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024