стрічка

Струм, отрута, переломи, – зоозахисниця про майбутню ферму біля Рожища

04 Лютого 2019, 13:25
Зоозахисниця б'є на сполох 1184
Зоозахисниця б'є на сполох

Луцька захисниця тварин Богдана Новарчук зареєструвала петицію проти будівництва хутряноїї ферми у селі Підгірне Рожищенського району. Там плануюють розводити норок для пошиття хутряних виробів.

Поки звернення перебуває на модерації, жінка розповіла про тортури над тваринами, які застосовують у закладах такого типу.

«Для забою тварин використовують найжорстокіші методи. Наприклад, пропущення струму через задній прохід або статеві органи. Знаходячись у повній свідомості, тварини вмирають від серцевого нападу. Інші методи забою включають отруєння газом, ін'єкції отрути і паралізуючих речовин, перелом шийних хребців або черепа, удушення. Нерідко тварин лише злегка оглушують і, з іще живих, здирають шкіри», – констатує жінка.

«Вважаю, що не можна заради краси убивати, тим паче, щоб носити на собі трупи. Люди в Англії живуть краще за нас не тому, що заможні, а тому, що гуманні. Вони не виставляють свої багатства на показ і більшість не одягає хутра. Добро розпочинається із співчуття до найменшої істоти, не може існувати суспільство, в якому досі панує варварство і жорстокість. Якщо ми не поборемо цього, ми повернемось до печерного стану і ніколи не досягнемо розвитку цивилізації», – вважає зоозахисниця.

«Якщо людина користується усіма винаходами суспільства, то чому ж досі пропагує методи первісних людей, які убивали тварин, щоб зробити собі одяг, бо іншої альтернативи не було? Навіщо користуватися виделкою та Інтернетом, якщо ви за первісний лад?» – риторично питає Богдана Новарчук.

«Розвиток передбачається у всьому, від елементарних речей до важливих, до становлення особистості. Людина не може тримати в одній і ті й же руці та одночасно використовувати сучасний ніж і камінь з епохи мезоліту, яким розрізала їжу. Не можна підтримувати масові убивства тварин і користуватися новітніми технологіями, це лицемірство. Співчуття є в душі кожного з нас. А якщо людина не вміє відчувати, то це уже соціопатія і ніякі слова не вплинуть на неї», – пише жінка.

Нагадаємо, у Рожищенському районі планують відкривати хутряну ферму.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром