стрічка

Як у Заболотті презентували проект розвитку громади

30 Січня 2019, 18:13
Як у Заболотті презентували проект розвитку громади 1814
Як у Заболотті презентували проект розвитку громади

У Заболоттівській громаді презентували проект «Успішна громада», спрямований на розвиток громад.

Директор Ратнівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Іван Миронюк розповів про мету та завдання ініціативи, подальшу співпрацю у рамках реалізації проекту у Заболоттівській громаді. Про це повідомояють на сторінці служби зайнятості у Facebook.

У 2019 році Заболоттівська селищна рада плануєть витратити на паритетних засадах 45,8 тисяч гривень на організацію громадських робіт.

Також під час зустрічі надали роз’яснення щодо можливості отримання одноразової допомоги на розвиток малого та середнього бізнесу для зайняття підприємницької діяльності для безробітних осіб, що проживають на території громади, що надасть можливість жителям громади займатися улюбленою справою та призведе до збільшення надходження коштів до місцевого бюджету. Упродовж заходу акцентували увагу на виділенні коштів та такі програми з місцевих бюджетів на 2019 рік.

Читайте також: Ратнівщина: розпочали реалізацію проекту «Успішна громада»

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Сергій Ковч презентував соціальні послуги, які надає служба зайнятості, він детально звернув увагу на ярмарки вакансій та Дні відкритих дверей на виробництві, зокрема, саме у формі професіографічних екскурсій, що дасть можливість безробітним безпосередньо ознайомитись з професією в реальних умовах, отримати інформацію з першоджерел, поспілкуватися з працівниками.

Головні спеціалісти – юрисконсульт юридичного сектору Старовижівського об’єднаного управління ПФУ Волинської області Юрій Горщарук розповів присутнім про легалізацію найманої праці – соціальний захист найманих працівників та презентував електронні послуги пенсійного фонду.

у Заболотті презентували «успішний» проект
у Заболотті презентували «успішний» проект

Довідково:

Проект «Успішна громада» передбачає підготовку районною філією Волинського обласного центру зайнятості кваліфікованих фахівців саме для потреб ОТГ, проведення ярмарків вакансій, тренінгів, семінарів. Також у рамках реалізації проекту на порталі Волинського обласного центру зайнятості створять електронний кабінет для кожної ОТГ області, де буде розміщена актуальна інформація щодо ситуації на ринку зайнятості.

Читайте також: Відомо, як розвиватиметься Луцьк до 2030 року

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024