стрічка

У мешканця Ківерцівщини телефонні шахраї видурили майже 37 тисяч гривень

30 Січня 2019, 15:36
Поліція застерігає громадян про шахрайства 1040
Поліція застерігає громадян про шахрайства

Протягом минулої доби до підрозділів поліції Волині звернулося четверо жителів області із заявами про шахрайства. Зловмисники шляхом обману та зловживання довірою ошукали волинян на майже 94 тисяч гривень. 

Про це повідомляється на сайті Національної поліції у Волинській області.

До Ківерцівського відділу поліції звернувся 27-річний чоловік з тим, що 13 січня до нього на мобільний телефон зателефонував ніби то представник одного із мобільних операторів та шляхом обману, під приводом участі в новорічних акціях, із банківської кратки заявника викрав майже 37 тисяч гривень. Аналогічна заява надійшла від 47-річної лучанки. Потерпілу на початку грудня минулого року у такий же спосіб шахраї ошукали на понад 40 тисяч гривень.

До поліції звернувся 50-річний житель Ковеля. Чоловік повідомив, що минулої п’ятниці  йому зателефонував невідомий чоловік і назвався представником банку. Зловмисник під приводом розблокування банківської картки заволодів реквізитами картки з якої в подальшому зняв понад 15 тисяч гривень.

Минулої середи шахраї під приводом продажу ноутбука через інтернет-сайт ошукали 35-річного лучанина на 1,4 тисячу гривень.

За усіма фактами шахрайств поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень і притягнення зловмисників до відповідальності.

Поліція вкотре закликає громадян бути обачними, аби не потрапити на гачок до шахраїв. У випадку скоєння правопорушень невідкладно повідомляти поліцію за номером служби «102».

Читайте також: Інтернет-шахраї ошукали жителя Камінь-Каширщини

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024