стрічка

В Шацьку азербайджанці хочуть вшанувати пам'ять свого національного поета

30 Січня 2019, 14:12
В Шацьку азербайджанці хочуть вшанувати пам'ять свого національного поета 1267
В Шацьку азербайджанці хочуть вшанувати пам'ять свого національного поета

Альянс «Азербайджан-Україна» проведе в українському курортному місті Шацьк заходи, приурочені до 650-річчя видатного азербайджанського поета і містика XIV-XV ст. Сеїд Імадеддіна Насими.

Домовленість про проведення цього культурного заходу була досягнута в ході зустрічі глави альянсу Ельмара Мамедова і губернатора Волинської області України Олександра Савченка, – пише ІнтерFакс-Азербайджан

«Насолодившись красою цього чудового курортного міста, ми вирішили, що неодмінно ця значуща для кожного азербайджанця подія - ювілей великого поета Насими буде проводитися саме тут», - сказав агентству «Інтерфакс-Азербайджан» Ельмар Мамедов.

Він зазначив, що в рамках святкування ювілею Насими в Шацьку продемонструють фільм, присвячений поету, а також увазі громадськості представлять його творчість.

Як повідомлялося раніше, президент Азербайджану Ільхам Алієв оголосив 2019 рік «Роком Насими».

Довідково:

Насими народився в 1369 році, помер в 1417 році. Поетичний псевдонім поета «Насими» імовірно є похідним від арабського слова «несім» (легкий вітерець). Писав Насими на азербайджанському, перській і арабській мовах.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром