стрічка

З любов'ю до Лесиного слова: в Шацькій гімназії відбувся конкурс читців

30 Січня 2019, 07:30
Шкільний етап конкурсу юних читців «Я маю в серці те, що не вмира…» 1035
Шкільний етап конкурсу юних читців «Я маю в серці те, що не вмира…»

У кожного народу своє майбутнє, своя доля. Нашому ж судилося бути творчим і нездоланним. Доказом цього стало свято мистецтва, яке відбулося 25 січня в ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк.

Юні декламатори, учні 4-11 класів Шацької школи-гімназії та філій опорного закладу,  шанувальники творчості Лесі Українки, взяли участь у шкільному етапі конкурсу юних читців «Я маю в серці те, що не вмира…», який був проведений з метою виховання любові до творчості Лесі Українки.

Учителі, члени журі, конкурсанти отримали справжнє естетичне задоволення, адже за допомогою Лесиного слова та власної уяви змогли почути шум моря, побувати у нетрях поліського лісу, навіть завітати у квіткову оранжерею, відчути мелодію почуттів . Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу людина, ім’я її – Леся Українка. Життя Лесі Українки – це вічна легенда про мужність і мудрість, ніжність і титанічну незламність поетеси-жінки, рівної якій важко знайти у світовій літературі.

 Серед юних читців найкращими було визнано: Федину Тамілу, 5 клас (вчитель Штандер Г. А.), Терету Вікторію, 4 клас (вчитель Носуліч О. І.)  та Сливу Руслану, 6 клас (вчитель Сорочук С.В.). Ці учні будуть захищати честь нашої школи на районному конкурсі, який відбудеться 12 лютого.

Свято було сповнене глибокої пристрасті, ніжної задушевності, щирої любові до рідної землі.



 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024