стрічка

Що сталося у Нічогівці: ніхто не бачив розбитого носа, про який заявили у Волинській єпархії

28 Січня 2019, 20:34
9485

Прес-секретар Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський поширив інформацію про те, що у Нічогівці під церквою розбили ніс жінці і зробив це її рідний брат.

Пост священнослужителя у Facebook підхопили пропагандистські ЗМІ. Але свідки подій цю заяву спростовують. До того ж, сам Точинський на місці подій присутній не був.

Журналісти Район.Маневичі з’ясовували, що ж трапилося у Нічогівці 26 січня і хто ж отримав по носі.

Так, за повідомленням Точинського у Нічогівці пролилася перша кров. Інформпривід швидко отримав поширення у медіа. Наприклад, сумнозвісному виданню «Вести»

3

Як розповіли у Маневицькому райвідділі поліції, цього дня о 11:57 на лінію 102 зателефонував Тарас Берник, настоятель церкви у Нічогівці. Він повідомив, що у селі близько 18:00 відбудуться збори громадян, які хочуть змінити конфейсійну приналежність. Також заявник повідомив, що планують рейдерське захоплення храму і він просить праціників поліції прибути, оскільки має відбутися вечірнє богослужіння.

Тому у Нічогівку для охорони громадського порядку відправилося аж шестеро правоохоронців, серед яких дільничний інспектор та заступник начальника Маневицького райвідділу поліції.

«Якби подібний інцидент мав місце, то працівники поліції на це обов’язково зреагували би. Ні під час, ні після зборів у ні у поліцію, ні у районні лікарні в Маневичах і Колках жодних звернень про тілесні ушодження не надходило. Був тільки дзвінок о 20:03 від заявника Олега Точинського, який повідомив, що у селі НіІчогівка біля храму заблокували свіщенника, аби він віддав ключі від храму і це порушує право на пересування та чинить тиск на особу. Точинський просив, щоб поліція не спостерігала зі сторони, а звільнила священика від людей. В результаті відпрацювання повідомлення працівники поліції встановили, що біля церкви зібралося близько 50 людей. Порушень громадського порядку не було. Заявник від дачі пояснень та написання заяви відмовився. Поліцейські спілкувалися з Олегом Точинським по телефону», – прокоментувала Лідія Сахарчук, начальниця сектору моніторингу Маневицького райвідділу поліції.

Красновільський сільський голова Федір Світач стверджує, що був присутній на місці подій 26 січня і був там з 16:30 до 22:00, та нічого подібного, про що повідомляв Олег Точинський, не бачив.

«Я точно би бачив, якби хтось комусь розбив ніс. Адже приїхав у Нічогівку, то було тільки 5 осіб. Крім того, можу засвідчити, що під час дискусій ніхто отцю пересуватися не перешкоджав і не блокував, і тим більше не намагався влаштувати рейдерське захоплення храму, як потім довелося почитати в інтернеті. За моїми підрахунками, там було близько 80 осіб з Нічогівки. Один я немісцевий. Може вони мене рейдером вважають? Чи поліцейських? От Точинського там не бачив», – розповів Федір Світач.

Сільський голова також додав, що на підтримку настоятеля прибули представники духовенства УПЦ МП. Це – Колківський благочинний отець Петро, який служить у Старосіллі, колишній настоятель церкви у Красноволі, а священик з Чорнижа сидів у машині.

Сам Олег Точинський на запитання журналістів про те, чи звертався з відповідною заявою у поліцію, відповів, що «заявляв про бездіяльність», а питання про те, чи був присутній цього дня у Нічогівці залишив без відповіді. А інформацію він взяв у настоятеля. Редакція намагалася звязатися з Тарасом Берником для коментарів, але безуспішно.

ДОПОВНЕНО. Після виходу матеріалу з отцем Тарасом все таки вдалося зв'язатися. Хоча він і рекомендував за офіційними коментарями звертатися у єпархію і до поліції, та все ж сказав, що інциденту з розбитим носом у Нічогівці не було.


Якщо є свідки подій, які знають учасників інциденту, або люди, про яких повідомляв Олег Точинський, зголосяться особисто, просимо повідомити журналістам Район.Маневичі. Контакти вказані у футері сайту.

Читайте також: Церковні новини з берестечківської сторони

Коментарі
03 Лютого 2019, 12:25
Світач бреше.Брат розбив ніс сестрі...І батюшку не впускали до храму.Його притиснули навіжені люди до машини.І нишпорили по його кишенях а потім силою потягли до входу в церкву. І те,що там перебував Світач один і другий,як би підтримувати порядок.,то я б не сказала що то так.Вони там були для галочкі.І все що писав Точинський то є правда..А Світач Федір хай менше обманює не тільки вас а і нас,простих людей.
04 Лютого 2019, 04:04
постраждала у нічогівці ніна васюхник. на місці шановної редакції будь-яке видання з залишками мозку потерло б цей дурнуватий висєр та вибачилось за професійну неспроможність.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром