стрічка

Хворому на ДЦП шачанину Михайлику Романчуку бракує 60 тисяч гривень на реабілітацію в Китаї

28 Січня 2019, 14:16
Михайлик Романчук з татом Василем 2440
Михайлик Романчук з татом Василем

П'ятирічному шачанину Михайлику Романчуку, мама якого померла при пологах, збирають кошти на реабілітацію в Китаї.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала львівська журналістка Мар'яна Гусяк. 

«Приблизно півроку тому познайомилась з історією Михайлика (діагноз ДЦП, мати померла після родів) та його батька Вася Романчук, під час зйомок Добрий ZIK, тоді вони були героями програми і лише мріяли про поїздку у Китай на реабілітацію. Їхня мрія стане реальністю: 15 лютого 2019 року запланована поїздка, вдалось зібрати потрібну суму, однак безкоштовні квитки авіалінії скасували, тому частину коштів з лікування витратили саме на їх купівлю. Таким чином, ще потрібно зібрати 60 тис. грн! Залишаю реквізити картки, куди потрібно скидати кошти: 5168 7427 2588 5325 (Василь Романчук, батько хлопчика)
Ну а результативність уже пройдених реабілітацій та мудрість цього 5-річного малюка - беззаперечна. Вчора для мене колядував, знає столиці багатьох країн та ще багато іншого...» – йдеться у дописі журналістки.

Нагадаємо, що п'ять років тому через місяць після народження Михайлика померла його мама Оксана. А згодом у дитини лікарі діагностували ДЦП. Зараз виховують хлопчика тато і бабуся.

Читайте такожДопоможімо 3-річному Михайлику з Шацька стати на ноги

Родина хворого хлопчика з Шацька судиться з львівськими лікарями

Лікарі кажуть рідним, що Михайлик може почати ходити, проте потрібне тривале лікування в спеціалізованих лікувальних закладах та реабілітаційних центрах. А на це необхідні великі суми коштів, яких у сім'ї немає. Шачани вже двічі збирали кошти на лікування Михайлика у клініках Львова. 

Детальніше про те, як тепер живеться батькові з сином, дивіться у сюжеті каналу ЗІК.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024