стрічка

У селі Тельчі парафія переходить у ПЦУ попри спротив настоятеля

27 Січня 2019, 15:43
Томос 3625
Томос

Трьохсвятительська церква УПЦ МП громади села Тельчі розпочала процес переходу в неділю 27 січня.

«За» 117 парафіян, 14 осіб не голосували, 8 утрималися, 1 – проти. Присутні на зборах з інших сіл права голосу не мали. Про це Район.Маневичі розповів голова зборів Анатолій Майстер.

За словами чоловіка, настоятель храму отець Віталій Іванків виступив проти рішення громади. До речі, йому сьогодні виповнилося 30 років і парафіяни щиро вірили, що зроблять настоятелю приємний подарунок. 

«Отець переконував, що ми робимо неправильно і йдемо в розкол. Його прийшов підтримати отець Вадим з села Велика Осниця. Але більшість людей перечили і наполягли на своєму. На зборах виступила директорка нашої школи Галина Майстер, яка викладає історію, і розповіла по-науковому нам, а також слово взяв дуже авторитетний житель нашого села, поет Микола Павлович Матрунчик, який прочитав дуже емоційні вірші»,  - розповів Анатолій Майстер.

Також, за інформацією Анатолій Майстра, збори щодо переходу хоче організувати громада сусіднього села Матейки Маневицького району.

Цього ж дня, у селі Садів Луцького району священик відмовився переходити до ПЦУ разом з громадою, а на Маневичиині у селі Нічогівка священник не хотів віддавати ключі від храму. Натомість у селі Коршів громада перейшла разом з настоятелем. 

Читайте також: Томосова сотня: скільки парафій і як попрощалися з московським патріархатом

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024