Острозька академія вдев'яте увійшла до Книги рекордів України

В Острозькій академії вдев’яте встановили рекорд України

27 Січня 2019, 14:34

У Національному університеті «Острозька академія» встановили черговий, уже дев’ятий, рекорд. Це відбулося в Студентсько-викладацькому храмі преп. Федора Острозького в суботу, 26 січня, під час XIV Всеукраїнського фестивалю різдвяних піснеспівів.

Під час проведення фестивалю в НаУОА за участю світських і духовних, дитячих, шкільних, студентських, аматорських, професійних творчих колективів, ансамблів і хорів зі всієї України встановили новий рекорд «Найширше представлення християнських релігійних конфесій України та світських творчих колективів у прославленні Новонародженого Ісуса Христа» в категорії «Масові заходи».


 

Зафіксував досягнення Олександр Шустерук, представник Національного проекту «Книга рекордів України» в Рівненські області, адже захід об’єднав такі конфесії, як-от: православні, римо- й греко-католики, протестанти, баптисти-п’ятдесятники, адвентисти та інші. Загалом до проведення фестивалю долучилося 70 колективів (10 духовних і 60 світських) – 840 осіб.

Дипломи, які засвідчують установлення рекорду, отримали ректор НаУОА Ігор Пасічник, настоятель Студентсько-викладацького храму преп. Федора Острозького о. Василь Жуковський, членкині організаційного комітету Світлана Власова та Юлія Гефтер.





 

«Острозька академія – унікальна. Унікальна взагалі. А я, як представник Національного проекту «Книга рекордів України», скажу, що це єдиний заклад вищої освіти в Україні, у Європі, де встановлено дев’ять рекордів!» – наголосив Олександр Шустерук.

Принагідно нагадаємо, що 2017 року фестиваль різдвяних піснеспів в Острозі вже потрапляв до Книги рекордів України за наймасовіше виконання колядок. Тоді до нашого міста завітало 48 колективів (загальна кількість учасників – 530 осіб).