стрічка

В Острозькій академії вдев’яте встановили рекорд України

27 Січня 2019, 14:34
Острозька академія вдев'яте увійшла до Книги рекордів України 1468
Острозька академія вдев'яте увійшла до Книги рекордів України

У Національному університеті «Острозька академія» встановили черговий, уже дев’ятий, рекорд. Це відбулося в Студентсько-викладацькому храмі преп. Федора Острозького в суботу, 26 січня, під час XIV Всеукраїнського фестивалю різдвяних піснеспівів.

Під час проведення фестивалю в НаУОА за участю світських і духовних, дитячих, шкільних, студентських, аматорських, професійних творчих колективів, ансамблів і хорів зі всієї України встановили новий рекорд «Найширше представлення християнських релігійних конфесій України та світських творчих колективів у прославленні Новонародженого Ісуса Христа» в категорії «Масові заходи».

Рекорд зафіксував Олександр Шустерук
Рекорд зафіксував Олександр Шустерук

 

Зафіксував досягнення Олександр Шустерук, представник Національного проекту «Книга рекордів України» в Рівненські області, адже захід об’єднав такі конфесії, як-от: православні, римо- й греко-католики, протестанти, баптисти-п’ятдесятники, адвентисти та інші. Загалом до проведення фестивалю долучилося 70 колективів (10 духовних і 60 світських) – 840 осіб.

Дипломи, які засвідчують установлення рекорду, отримали ректор НаУОА Ігор Пасічник, настоятель Студентсько-викладацького храму преп. Федора Острозького о. Василь Жуковський, членкині організаційного комітету Світлана Власова та Юлія Гефтер.

Диплом отримує ректор НаУОА Ігор Пасічник
Диплом отримує ректор НаУОА Ігор Пасічник

Диплом отримує о. Василь Жуковський
Диплом отримує о. Василь Жуковський

Світлана Власова
Світлана Власова

Юлія Гефтер
Юлія Гефтер

 

«Острозька академія – унікальна. Унікальна взагалі. А я, як представник Національного проекту «Книга рекордів України», скажу, що це єдиний заклад вищої освіти в Україні, у Європі, де встановлено дев’ять рекордів!» – наголосив Олександр Шустерук.

Принагідно нагадаємо, що 2017 року фестиваль різдвяних піснеспів в Острозі вже потрапляв до Книги рекордів України за наймасовіше виконання колядок. Тоді до нашого міста завітало 48 колективів (загальна кількість учасників – 530 осіб).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024