стрічка

У Ковелі за продану пачку цигарок хочуть стягнути 10 тисяч гривень штрафу

25 Січня 2019, 11:56
У Ковелі за продану пачку цигарок хочуть стягнути 10 тисяч гривень штрафу 1543
У Ковелі за продану пачку цигарок хочуть стягнути 10 тисяч гривень штрафу

За продаж у магазині однієї пачки цигарок за завищеною ціною податківці «виписали» підприємцю штраф на 10 тисяч гривень.

Про це йдеться в рішенні Волинського окружного адміністративного суду.

Ковельський підприємець звернувся в суд із позовом до Головного управління ДФС у Волинській області, у якому просив визнати протиправним та скасувати рішення про застосування до нього фінансових санкцій.

Суд встановив, що 5 вересня 2018 року посадові особи ГУ ДФС, на підставі напередодні виданого наказу, провели фактичну перевірку магазину «Прем’єра+», що знаходиться у Ковелі на вулиці Модеста Левицького, 20. Тут придбали одну пачку цигарок з фільтром «Philip Morris Novel Blue» за роздрібною ціною 30 гривень. Зазначена максимальна роздрібна ціна – 28 гривень 57 копійок. 

За даними фіскальної служби, ціна реалізації з врахуванням суми 5% акцизного податку з роздрібного продажу не повинна перевищувати 29 грн 99 коп. В наявності на час проведення перевірки залишок вищезазначених цигарок відсутній.

На підставі акту перевірки від 7 вересня 2018 року прийнято рішення від 12 жовтня, яким до власника магазину застосували фінансові санкції в сумі 10 тисяч гривень за факт роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів, збільшеними на суму акцизного податку з реалізації через роздрібну торговельну мережу тютюнових виробів.

На думку суду, у спірних правовідносинах підлягає застосуванню принцип пропорційності між застосованими заходами та переслідуваною метою, оскільки розмір штрафних санкцій є надмірним за порушення, яке не призвело до порушення публічного інтересу в розмірах співмірних застосованій санкції.

Головуючий по справі суддя Андрій Ксензюк позов підприємця з Ковеля задовольнив повністю, визнав протиправним та скасував рішення Головного управління ДФС у Волинській області про застосування фінансових санкцій.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024