стрічка

Тимошенко стартувала: як «Батьківщина» висувала кандидатку на Президента

24 Січня 2019, 17:19
Юлія Тимошенко 4053
Юлія Тимошенко

У Києві на з’їзді Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» очільницю партії Юлію Тимошенко делегували на пост Президента України. Тимошенко вже втретє намагається стати Главою держави, і вже цього разу однозначно сподівається перемогти.

Збиралися «батьківщинівці» у День Соборності України, 22 січня, в Палаці спорту. У форумі єднання взяло участь понад 10 тисяч учасників з усіх куточків України.

Ще з самого ранку до Палацу спорту почало з’їжджатися чимало люду. Всі шукали гардероб, де можна залишити свій верхній одяг та зал, в якому все відбуватиметься.




Перед стартом у коридорах Палацу можна було побачити волонтерів у жовтих і блакитних кофтинах чи футболках. Всі вони, наче мурашки, бігали та завзято готувалися до форуму єднання: перевіряли мікрофони, зустрічали гостей, допомагали приїжджим знайти свої місця в залі, адже людей розсаджували у різних секторах, та робили багато інших вкрай важливих справ. Одним словом, робота «кипіла».

На кожного учасника форуму одягнули різні представницькі таблички. Ось так люди візуально знайомилися: хтось був учасником, хтось почесним гостем, хтось з оргкомітету, техпідтримки, а хтось з медіа.





Ще перед початком можна було побачити, як «батьківщинівці» фотографуються один з одним на фоні банерів із написом «Юлія Тимошенко. 2019». А хтось уже намагався зайняти собі місце в залі, адже боялися, що не всім вистачить місця.

«Запрошуємо вас до залу. За кілька хвилин розпочнеться дійство. Просимо зайняти свої місця», – неодноразово повторював перед початком форуму голос з-за куліс.

За декілька хвилин приміщенні не було де й присісти. Всі з нетерпінням чекали на появу Юлії Тимошенко.

І ось звучанням Гімну України з’їзд стартував. На сцену, знову ж таки голос за кулісами, запросив Святійшого Патріарха Київського та всієї Руси-України, засновника Української православної церкви Філарета.

Всі у залі від першого ряду до останнього повставали та гучними оплесками привітали почесного гостя Форуму єднання.  

«Ось нещодавно 6 січня ми отримали Томос про автокефалію, незалежність помісної єдиної православної церкви. Довго ми боролися, вимагали, але не мали успіхів. Але Бог створив умови, і ми такі Томос отримали. І тому 15 грудня на об’єднавчому Соборі ми об’єдналися в єдину українську православну церкву. Над цим багато потрудилася наша церква Київського патріархату, і Президенти сприяли, починаючи з першого Леоніда Кравчука, і Кучма писав листи до Вселенського патріарха, і особливо Віктор Ющенко, але досяг цієї мети нинішній Президент Петро Порошенко. І ми дякуємо всім Президентам, які докладали зусиль, аби отримати Томос, Це не є втручання в церковні справи, це є турбота про державу, в яких вони були і є Президентами. Бо без української церкви української держави не можуть бути. І я хочу, щоб і ваша партія сприяла єднанню українського народу», – звернувся до присутніх у залі Філарет.





Перший заступник керівника партії ВО «Батьківщина» Іван Кириленко наголосив, що у порядку денному всього-на-всього одне єдине питання – про висування кандидата на пост Президента України на чергових виборах у 2019 році.

Перший Президент Леонід Кравчук, генерал-лейтенант запасу, нардеп та український політик Андрій Кожем'якін, нардеп, заступник голови ВО «Батьківщина», голова комітету ВРУ з питань європейської інтеграції Григорій Немиря, український правник, Співзасновник та керівник Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова Геннадій Друзенко, військовослужбовець Збройних сил України, полковник, депутат хмельницької облради Валерій Лєсков сказали своє слово щодо кандидатки на пост Президента країни Юлії Тимошенко.

На з’їзді також виступила донька Юлії Тимошенко Євгенія, яка розповіла про свою маму.

«Вона максималіст і віддається справам  на повну. Вона любить Україну і вірить в неї. Жити таким життям не просто. Вона залізна жінка, адже не здалася, не скорилася ні разу», – гордо промовила Женя Тимошенко.






«Юля, Юля, Юля…», – неодноразово кричали у залі після чергової похвали Тимошенко.

І тут під гучні оплески та звучання музики «Заспіваймо пісню за Україну», присутні в залі стоячи зустріли Юлію Тимошенко.

Вона розпочала свій виступ про родину – доньку, маму, чоловіка, які пережили нелегкі часи разом із нею, про українську родину, яка теж не залишила її у важкий період у житті.

«Я знаю, що таке зрада, тому я ніколи нікому не завдам такого болю ні людям, ні країні. Моя родина – це також ті люди, які і в спеку, і в холод два роки віддано жили в наметах на Хрещатику під приміщенням Печерського суду. Я дякую вам за це безмірно. Я вас не підведу, я вас ніколи не підведу. І все життя служитиму вам. Моя родина також і ті, хто кожного дня стояли під стінами Качанівської колонії і хором щодня вигукували мені «доброго ранку» і «гарного вечора». Вони співали українські пісні. Ми їх називали пост №1. Підніміться, якщо ви в залі», – зі сльозами на очах мовила Юлія Тимошенко.

Жінки похилого віку піднялися і помахали лодонями у відповідь Юлії Тимошенко.

«Ми тут, Юля», – вигукнули учасники посту №1.






Всі уважно, затамувавши подих, слухали Юлію Тимошенко, яка говорила про свою сім’ю, українську родину, теперішню владу, свою програму, команду, в яких горять очі та болить серце за Україну і розробила новий економічний курс для держави, говорила й про те, що планує виконати.

«Ми з вами зробимо доступними для всього підприємництва і бізнесу в Україні довгострокові кредити за європейськими ставками 3-5% річних. Ми докорінно змінимо податкову систему в Україні, яка просто вбиває українську економіку. За п’ять наступних років ми зробимо Україну енергетично незалежною державою з власним ядерним паливом. Адже Україна, на жаль, продовжує купувати російський газ. Ще однією проблемою є те, що понад мільйон українців покидає країну щороку. Вони прагнуть виїхати назавжди. Люди більше не бачать тут перспектив. Я дуже хочу повернути українців додому. І ми з вами це зробимо. І саме для цього и будемо реалізовувати новий економічний курс. Середня заробітна плата повинна досягнути хоча рівня сусідньої Польщі. Пенсії і зарплати можуть зрости за п’ять наступних років у 3,5 рази. Окрім того, буде запроваджене медичне страхування за кошти роботодавців з одночасним зменшенням вдвічі податкового навантаження на їх підприємства. За неповнолітніх дітей, за непрацездатних осіб, пенсіонерів медичні страхові внески буде сплачувати держава. Медстраховка буде достатньою і включатиме повне забезпечення громадянина медичними послугами всіх рівнів найвищої якості, медикаментами, а також профілактикою захворювань. І останнє, ми забезпечимо кожну працюючу людину доступним, підкреслюю, якісним житлом», – наголосила Юлія Тимошенко.






Олександр - чоловік Юлії Тимошенко
Олександр - чоловік Юлії Тимошенко


Також вона запевнила, що Донбас буде українським, що Крим буде українським. Окрім того, запросила на сцену легендарних воїнів, які боронили нас на фронті, і кіборгів, які на смерть билися за Україну. Військові назвали Юлію Тимошенко єдиним політичним кіборгом України.

«Я точно знаю, що не буду робити на посаді нового Головнокомандуючого країни того, що робить нинішній. Я точно не буду отримувати відкати від експорту української техніки за кордон. Я абсолютно точно не постачатиму зі своїх приватних заводів небоєздатну низькоякісну техніку за цінами найкращої техніки НАТО для нашої армії. Я, як жінка, точно не поставлю військових контрактників в такі умови, щоб вони тисячами звільнялися з армії, бо вони кинуті на призволяще, і ніхто про їхнє життя не думає. Я точно, як жінка, не буду мати на території агресора свого власного бізнесу, і не буду платити сотні мільйонів доларів податків. І я ніколи не розглядатиму війну, як прибутковий власний бізнес», – пообіцяла Юлія Тимошенко.







«Я йду в Президенти, я вірю в Україну, і вірю в українців. Все у нас з вами буде добре», – підсумувала свій виступ Юлія Тимошенко.

Всі у залі одноголосно підтримали її та та гучними оплесками привітали.

І наче на гала-концерті, фінальною піснею у виконанні Олександра Пономарьова, розкішним букетом квітів, селфі зі сцени та обіймами, завершили з’їзд «батьківщинівців» у Києві.


















Анна МАНЮХІНА

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024