стрічка

«На зборах були люди, що не мають стосунку до громади», – прихильники УПЦ у Скобелці

24 Січня 2019, 11:46
Прихильники УПЦ у Скобелці 4535 Джерело: Волинська єпархія УПЦ
Прихильники УПЦ у Скобелці

Громада УПЦ у Скобелці стверджує, що зі сторони прихильників ПЦУ на зборах біля храму, які відбулися 20 січня, було багато немісцевих жителів.

Про це «Район.Горохів» повідомили прихожани Свято-Миколаївського храму.

Зокрема, члени громади обурені, що на зборах був присутній декан Горохівського деканату отець Андрій Сидор та інші священики ПЦУ. Прихожани зазначають, що їх туди ніхто офіційно не запрошував і жодними повноваженнями не наділяв. Також багато хто здивувався, що для ще ніде не зареєстрованої громади ПЦУ у Скобелці уже встигли призначити нового настоятеля, який прибув разом із Андрієм Сидором на збори.

Також прихожанам УПЦ не сподобалося, що прихильники ПЦУ на чолі із деканом Горохівського деканату йшли до храму, співаючи Гімн України, а потім почали штовханину біля дверей церкви. Водночас, як повідомили місцеві жителі, заворушення, що почалося біля храму припинив сільський голова Анатолій Головчун.

Сутички біля входу в храм
Сутички біля входу в храм

Прихильники УПЦ помітили на зборах багатьох немісцевих, зокрема жителів Горохова Василя Ріполовського, власника магазину «Зима-літо» В'ячеслава Гуцика, власницю ресторану «Хутірок», прихожан горохівського Свято-Вознесенського храму та інших людей, які раніше у Свято-Миколаївському храмі Скобелки не з’являлися.

Власник магазину «Зима-літо» В'ячеслав Гуцик
Власник магазину «Зима-літо» В'ячеслав Гуцик

Житель Горохова Василь Ріполовський
Житель Горохова Василь Ріполовський

Василь Ріполовський голосує
Василь Ріполовський голосує

Василь Ріполовський голосує
Василь Ріполовський голосує

Справа власниця ресторану «Хутірок»
Справа власниця ресторану «Хутірок»

Як повідомляють прихильники УПЦ, підписи, які по селу збирали місцеві активісти ставили не лише прихожани їхнього храму, а й п’ятидесятники, баптисти та люди, що не мають відношення до Церкви. Водночас, у будинки людей, що підтримують УПЦ активісти не завжди заходили.

Прихожани храму у Скобелці наголошують, що Церква в Україні має жити за принципами любові, а не ворожнечі, миру і братолюбства, а не розділення і ненависті.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024