стрічка

У Луцьку дітям-сиротам подарували квартири

21 Січня 2019, 14:30
дівчатам вручили ключі від квартир 1093
дівчатам вручили ключі від квартир

У Луцьку вручили ключі від чотирьох однокімнатних квартир для дітей-сиріт, придбані за кошти державного бюджету і надані як соціальне житло.

21 січня голова Волинської ОДА Олександр Савченко та секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт привітали дівчат, які починають доросле самостійне життя.

«Нам вдалося зробити такий подарунок вам у 2019 році. Надіюся, що ці квартири затишні, це була  перша моя вимога до підлеглих», - сказав Олександр Савченко.

Пустовіт зауважив, що рішення про придбання квартир вони прийняли на виконкомі та дотрималися всіх юридичних тонкощів. Також чиновник наголосив, аби дівчата оформили житло на себе, щоб потім не виникало ніяких питань.

До слова, квартири придбали на вулицях Стрілецька, Шевченка та Гулака-Артемовського.

Варто зауважити, що минулого року область отримала субвенцію з державного бюджету у сумі майже 7 мільйонів гривень. За ці кошти виготовили проектну документацію на будівництво житла для дитячого будинку сімейного типу у Рожищі та придбали 16 квартир для 22 дітей-сиріт та осіб з їх числа.

Відповідно до обласної цільової соціальної Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2017-2021 роки, у 2018 році освоїли 5,5 мільйонів гривень, з них 2,8мільйона – кошти обласного бюджету. За ці кошти придбали 13 квартир та будинків для 15 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Провели ремонтні роботи у 10 квартирах та будинках, які належить на праві власності 16 дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та особам з їх числа. Таким чином минулого року завдяки фінансуванню з державного, обласного та місцевих бюджетів 37 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа отримали можливість розпочати самостійне життя, маючи власні помешкання.









голова Волинської ОДА Олександр Савченко
голова Волинської ОДА Олександр Савченко

секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт
секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт




 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024